Uppdaterad: Gert sköt björn i Fågelsjö

Sveg (JJ) Nu tidigt på morgonen den tredje björnjaktsdagen fällde Gert Eliasson, Sveg en björn i Fågelsjö, på Hälsingesidan, söder om Sveg.

Jägarna i Fågelsjö har haft björnkänningar i början av jakten. I morse åkte Henrik och Jonathan Lindqvist, från Södra Björnhundspoolen till området för att hjälpa till.

Bland annat hade de en björnobs i ett område tidigare och där släppte bröderna Lindqvist plotthunden Rex och smålandsstövaren Chip. Efter lite spårning blev det till slut upptag som övergick till drev och gångstånd.

När björnen sedan skulle ta sig över en å stod Gert Eliasson rätt placerad och gjorde inget misstag.

JJ kommer att uppdatera mera från jakten då uppgifterna än så länge är knapphändiga.

Men klart är att björnen fälldes på Hälsingesidan.

Uppdaterad: Björnen var en hane på 104 kg.

Jaktlaget i Fågelsjö fällde nu på morgonen en björn, lycklig skytt är Gert Eliasson.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser