Uppdaterad: Gert sköt björn i Fågelsjö

Sveg (JJ) Nu tidigt på morgonen den tredje björnjaktsdagen fällde Gert Eliasson, Sveg en björn i Fågelsjö, på Hälsingesidan, söder om Sveg.

Jägarna i Fågelsjö har haft björnkänningar i början av jakten. I morse åkte Henrik och Jonathan Lindqvist, från Södra Björnhundspoolen till området för att hjälpa till.

Bland annat hade de en björnobs i ett område tidigare och där släppte bröderna Lindqvist plotthunden Rex och smålandsstövaren Chip. Efter lite spårning blev det till slut upptag som övergick till drev och gångstånd.

När björnen sedan skulle ta sig över en å stod Gert Eliasson rätt placerad och gjorde inget misstag.

JJ kommer att uppdatera mera från jakten då uppgifterna än så länge är knapphändiga.

Men klart är att björnen fälldes på Hälsingesidan.

Uppdaterad: Björnen var en hane på 104 kg.

Jaktlaget i Fågelsjö fällde nu på morgonen en björn, lycklig skytt är Gert Eliasson.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser