UPPDATERAD: Flygande start på JJ:s björnjakt!

STRÖMS VATTUDAL (JJ) Jaktjournalens utlottade björnjakt i Ströms Vattudal, väster om Lidsjöberg, fick en flygande start nu på morgonen med björnkontakt direkt. Nu har Rasmus Boströms hundar haft gång- och ståndskall i snart två timmar.

Holger Nilsson, Jaktjournalen, och Fredrik Bodin, Göteborg, mötte direkt på morgonen en björnhona. De avvaktade skott för att säkra att hon var ensam. Precis innan de skulle skjuta honan dök också en unge upp och de fick säkra sina vapen igen.

Björnjakten fortsatte och Rasmus Boström släppte sina hundar i ett nytt område för att inte störa honan och dess unge. Efter 45 minuter hade Rasmus hundar upptag och skällde ömsom gångstånd ömsom stånskall på björnen.

Björnen gick sedan ut mellan passkyttarna Emil Andersson och Lars Bergman utan att de fick chans på björnen.

Jakten fortsatte och hundarna hade i över en timme ståndskall utan att den kunde skjutas. När väl björnen gick iväg igen försökte Holger Nilsson, Jaktjournalen, att genskjuta den och såg den på hundra meter en kort stund.

Björnen vek sedan av och simmade över en tjärn ut ur marken norrut.

AKTUELLT

Webbradio: Han vill ha bort de svenska vildsvinen

Västra Götaland (JJ) Lantbrukaren Lennart Bogren vill ha bort vildsvinen från Sverige. – Vi markägare borde vara så förståndiga att vi förser Jesse James, Billy the kid och bröderna Dalton med fri ammunition – gör rent! säger Lennart Bogren i Jaktjournalens webbradio.

Debatt: Det kokar i Kiruna

Norrbotten (JJ) Det är trist att tvingas konstatera att debatten om samebyarnas rättigheter i fjällen påminner om invandrarfrågan för några år sedan. Då rådde närmast åsiktsdiktatur. Den som hade kritiska synpunkter på hur invandringen sköttes stämplades som rasist. Idag hamnar rasiststämpeln på den som ifrågasätter det rimliga i att samebyarna ensamma ska bestämma över jakt och fiske i fjällvärlden.

Annonser