UPPDATERAD: Flygande start på JJ:s björnjakt!

STRÖMS VATTUDAL (JJ) Jaktjournalens utlottade björnjakt i Ströms Vattudal, väster om Lidsjöberg, fick en flygande start nu på morgonen med björnkontakt direkt. Nu har Rasmus Boströms hundar haft gång- och ståndskall i snart två timmar.

Holger Nilsson, Jaktjournalen, och Fredrik Bodin, Göteborg, mötte direkt på morgonen en björnhona. De avvaktade skott för att säkra att hon var ensam. Precis innan de skulle skjuta honan dök också en unge upp och de fick säkra sina vapen igen.

Björnjakten fortsatte och Rasmus Boström släppte sina hundar i ett nytt område för att inte störa honan och dess unge. Efter 45 minuter hade Rasmus hundar upptag och skällde ömsom gångstånd ömsom stånskall på björnen.

Björnen gick sedan ut mellan passkyttarna Emil Andersson och Lars Bergman utan att de fick chans på björnen.

Jakten fortsatte och hundarna hade i över en timme ståndskall utan att den kunde skjutas. När väl björnen gick iväg igen försökte Holger Nilsson, Jaktjournalen, att genskjuta den och såg den på hundra meter en kort stund.

Björnen vek sedan av och simmade över en tjärn ut ur marken norrut.

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser