Uppdaterad: Cathrin förföljdes av oskygg varg

Örebro(JJ) Catrhin Lindkvist fick vara med om en obehaglig upplevelse under fredag kväll - hon förföljdes av en varg. Den oskygga vargen förföljde henne ända till grinden vid hennes hus i Eker, nordväst om Örebro. Vargen stod sedan kvar bara några meter från henne.

Hon hade varit in i stallet med hästarna och sedan såg hon vargen utanför.

– Jag såg ett stort djur som såg ut som en varg – ytterligare två par ögon lyste bakom den. Första tanken var att det är nog grannens hund, en siberian husky. Men plötsligt började djuret gå mot mig och jag såg tydligare att det verkligen var en varg. Jag tänkte, det kan inte vara mot mig den går, berättar Cathrin Lindkvist för Nerikes Allehanda/na.se.

När hon gick mot huset såg hon att vargen förföljde henne. Då blev hon livrädd och sprang mot huset. Hon och hennes man tog flera bilder innan den gick iväg.

En granne försökte skrämma iväg vargen utan resultat. Men till slut gav den sig ändå iväg.
En besiktningsman från länsstyrelsen har konstaterat att det var en varg.

Inger Holst, enhetschef på länsstyrelsen, säger till Nerikes Allehanda/na.se att det troligen var en fjolårsunge. Vidare menar hon att det är väldigt liten risk för att en sådan här varg ska gå till attack mot en människa.

Vargen följde efter Cathrin ända fram till hennes hus.
AKTUELLT

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Lider svenska jägaren av restviktsneuros eller…?

Vi har nog alla suttit i den där jaktstugan eller vad det nu är, när kalibrar och kulor kommit på tal. Ni vet, helt plötsligt är alla experter och vet exakt vad som biter bäst på älgar, vildsvin och björnar. I bland kanske med en rätt ringa erfarenhet?

Annonser