Unik länsstyrelse i Dalarna

Dalarna(JJ) Det är bara länsstyrelsen i Dalarna som polisanmäler de händelser där varg skjutits, med stöd av paragraf 28, och där man misstänker att det inte gått lagligt till.

– Jag tycker det är märkligt att bara vi överlämnar misstänkta ärenden till polisen. Även i andra län borde det ibland finnas oklarheter i samband med paragraf 28-skjutningar, säger Stig-Åke Svensson,
enhetschef  för naturvårdsenheten på Länsstyrelsen Dalarna, till Sveriges Radio P4 Dalarna. 

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser