Unik jaktlycka i Högsby!

HÖGSBY(JJ). I tisdagas fälldes sammanlagt sex älgar under Högsby kommuns representationsjakt. Jaktlyckan var stor och unik - så bra har det aldrig gått under denna jakt tidigare.

Det var i början på 80-talet som den första kommunjakten genomfördes.
Under veckans jakt deltog ett 40-tal personer. Jakten bedrevs på marker som kommunen arrenderar ut och på Stockehorvas jaktlags marker. 
– Vi hade flera skickliga jägare med och dessutom utmärkta jakthundar. Det fanns gott älgar, men däremot såg vi inte till några vildsvin. Under flera år har vi gått lottlösa från den här jaktdagen, varför det var förvånande att vi kunde skjuta inte mindre än sex älgar. Utöver själva jakten hann vi enligt traditionen med att avnjuta en jaktlunch ute i skogen, säger Hans Birgersgård, samordnare av jakten, till Oskarshamns-Tidningen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser