Ungdomsmästerskap för stövarjägare

Kungsbacka (JJ) Den sjunde december anordnar Svenska Stövarklubben ett landsomfattande ungdomsmästerskap. Tävlingen genomförs för unga intresserade stövarjägare över hela landet samma dag.

Passa på att starta din stövare på jaktprov om du är under 25 år. Foto: Per Jonson
Provet är ett traditionellt öppen klass prov och alla stövarjägare upp till 25 år är välkomna att anmäla sig. Anmälan görs senast den sjätte december, alltså dagen innan provstart.

Det kommer finnas priser till de tre startande som placerar sig bäst på provet. Dessutom finns ytterligare priser som lottas ut bland de startande i mästerskapet.

För anmälning till tävlingen samt mer info kontakta gunnar.petersson@stovare.se

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Annonser