Ungdomar flydde från hungriga vildsvin

FALKENBERG(JJ). Eric Mårtensson och Philip Stjernström fick ett oväntat avslut på den sista helgen på sommarlovet - istället för att njuta av vildmarksliv så fick de fly från flera glupska vildsvin. Händelsen inträffade när de övernattade vid Ljungsjön, vildsvinen fick korn på deras mat och skrämde iväg killarna.

Killarna fick verkligen uppleva vildmarksliv och det hela blev nog betydligt mer spännande än vad de önskat.

När de kom fram till sjön plockade de fram mat för att grilla. Det var nästan midnatt och mörkt ute, då plötsligt hörde de ljud.
– Vi hörde hur det lät väldigt mycket från buskaget och hur ljudet kom närmare. Sedan dök ett vildsvin upp och fler var på väg. De såg skräckinjagande ut så vi stack, berättar Eric Mårtensson för Hallands Nyheter.

Eric klättrade upp i ett träd och därifrån kunde han se hur vildsvinen började kalasa på deras mat. Kompisen sprang ut på bryggan och var beredd att hoppa i vattnet om djuren skulle närma sig.

Ungdomarna försökte skrämma bort djuren genom att skrika. Till slut försvann dock vildsvinen när maten tog slut. 
Och killarna, som inte vill testa något mer campingliv vid sjön, hämtades upp av en pappa till en kompis. 
Det här rapporterar Hallands Nyheter.

AKTUELLT

Jägare måste få sälja vildsvinskött

– Jägare måste få möjlighet att sälja vildsvinkött direkt till konsumenter och företag, säger Svenska Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson och LRF:s ordförande Palle Borgström.

Webbradio: Jarlås larm om ökad tjuvjakt ifrågasätts

Kungsbacka (JJ) Tjuvjakten på stora rovdjur eskalerar. Det är budskapet som miljöåklagare Christer B Jarlås för fram i en SVT-intervju. Jägareförbundets Daniel Ligné är kritisk. – Senaste undersökningen är från 2011 och då minskade den illegala jakten, säger Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Genetiskt viktig varg i Västra Götaland ett mysterium

Stenungsund (JJ) En så kallat genetiskt viktig varghane ha konstaterats i trakterna av Stenungsund. Hans existens är ett mysterium: Tiken som födde honom ska vara en varg som invandrat från Finland-Ryssland, men var den tiken håller hus vet ingen idag. – En märklig historia, säger Nelly Grönberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Västra Götaland.

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Annonser