Ungdomar flydde från hungriga vildsvin

FALKENBERG(JJ). Eric Mårtensson och Philip Stjernström fick ett oväntat avslut på den sista helgen på sommarlovet - istället för att njuta av vildmarksliv så fick de fly från flera glupska vildsvin. Händelsen inträffade när de övernattade vid Ljungsjön, vildsvinen fick korn på deras mat och skrämde iväg killarna.

Killarna fick verkligen uppleva vildmarksliv och det hela blev nog betydligt mer spännande än vad de önskat.

När de kom fram till sjön plockade de fram mat för att grilla. Det var nästan midnatt och mörkt ute, då plötsligt hörde de ljud.
– Vi hörde hur det lät väldigt mycket från buskaget och hur ljudet kom närmare. Sedan dök ett vildsvin upp och fler var på väg. De såg skräckinjagande ut så vi stack, berättar Eric Mårtensson för Hallands Nyheter.

Eric klättrade upp i ett träd och därifrån kunde han se hur vildsvinen började kalasa på deras mat. Kompisen sprang ut på bryggan och var beredd att hoppa i vattnet om djuren skulle närma sig.

Ungdomarna försökte skrämma bort djuren genom att skrika. Till slut försvann dock vildsvinen när maten tog slut. 
Och killarna, som inte vill testa något mer campingliv vid sjön, hämtades upp av en pappa till en kompis. 
Det här rapporterar Hallands Nyheter.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser