Unga jägare på läger

Storforsen (JJ) Jaktintresserade Norrbottensungdomar har under en helg fått kunskaper om vapenhantering, lerduveskytte och pistolskytte. Värdshuset Storforsens skogsälva som drivs av Lotta Nilsson och Benny Karlsson arrangerade tillsammans med Jägarnas riksförbund lägret för de unga jägarna.

Fiskeinstruktör Kaj Kottelin lärde ut hur man hanterar ett flugfiskespö, skytteexperterna Stig Engman och Samuel Svanström från Jägarnas riksförbund lärde de unga säker vapenhantering.
Samtliga deltagare prövade på lerduveskytte, luftgevär och pistol. Några ungdomar passade även på att lära sig att binda egna flugor till fisket, andra valde att titta på gårdens djur och mysa med kaninerna.
Alla deltagarna var med vid genomgången av regler för skog och mark, skriver Norrbottenskuriren.

AKTUELLT

Jägare måste få sälja vildsvinskött

– Jägare måste få möjlighet att sälja vildsvinkött direkt till konsumenter och företag, säger Svenska Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson och LRF:s ordförande Palle Borgström.

Webbradio: Jarlås larm om ökad tjuvjakt ifrågasätts

Kungsbacka (JJ) Tjuvjakten på stora rovdjur eskalerar. Det är budskapet som miljöåklagare Christer B Jarlås för fram i en SVT-intervju. Jägareförbundets Daniel Ligné är kritisk. – Senaste undersökningen är från 2011 och då minskade den illegala jakten, säger Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Genetiskt viktig varg i Västra Götaland ett mysterium

Stenungsund (JJ) En så kallat genetiskt viktig varghane ha konstaterats i trakterna av Stenungsund. Hans existens är ett mysterium: Tiken som födde honom ska vara en varg som invandrat från Finland-Ryssland, men var den tiken håller hus vet ingen idag. – En märklig historia, säger Nelly Grönberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Västra Götaland.

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Annonser