Unga jägare på läger

Storforsen (JJ) Jaktintresserade Norrbottensungdomar har under en helg fått kunskaper om vapenhantering, lerduveskytte och pistolskytte. Värdshuset Storforsens skogsälva som drivs av Lotta Nilsson och Benny Karlsson arrangerade tillsammans med Jägarnas riksförbund lägret för de unga jägarna.

Fiskeinstruktör Kaj Kottelin lärde ut hur man hanterar ett flugfiskespö, skytteexperterna Stig Engman och Samuel Svanström från Jägarnas riksförbund lärde de unga säker vapenhantering.
Samtliga deltagare prövade på lerduveskytte, luftgevär och pistol. Några ungdomar passade även på att lära sig att binda egna flugor till fisket, andra valde att titta på gårdens djur och mysa med kaninerna.
Alla deltagarna var med vid genomgången av regler för skog och mark, skriver Norrbottenskuriren.

0 kommentarer

AKTUELLT

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser