Unga jägare fick chans att jaga i Boge

GOTLAND(JJ). Sju unga jägare fick vara med på en jaktdag i Boge. Syftet var att ungdomar, utan egen vapenlicens, skulle få möjlighet att jaga med ett lånat gevär. Det var Erik Åkerbolm, ungdomsansvarig vid Jägargillet, som tagit initiativ till jakten.

– Förutsättningen är att jakten bedrivs som uppsiktsjakt, det vill säga att utlånaren av vapnet befinner sig omedelbart intill låntagaren som skall ha fyllt 15 år, säger Erik Åkerblom till Gotlands Tidningar. 

Efter den inledande harjakten bjöds det på ärtsoppa och därefter var det dags för rådjursjakt.
På söndag arrangerade det en rävjakt och förhoppningen är att det kommer många unga jägare till jakten. 
Det här rapporterar Gotlands Tidningar.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser