Unga jägare får lära sig mer genom fadderjakt

KRISTINEHAMN(JJ). Sveaskog startar fadderjakt för att nya jägare ska kunna lära sig mer om jakt tillsammans med erfarna jägare. – Många ungdomar är intresserade av jakt och tar jägarintresse men det är inte alltid de har någon anknytning till jakten, vi vill hjälp de här, säger Tommy Sander, upplåtelseansvarig för jakt i Bergslagen inom Sveaskog, till Kristinehamns-Posten.

Nya jägare ska få lära sig mer om jakt och viltvård på ett av Sveaskogs jaktområden. 
Tanken är att dessa jägare sedan ska slussas ut i nya jaktlag efter ett år.
Ungdomarna kommer då att få rabatt på arrendeavgiften.
Det här rapporterar Kristinehamns-Posten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Annonser