Ung kille räddade sin katt undan ett lodjur

ARVIKA(JJ). När Jesper, 15 år, fick se ett lodjur som jagade hans katt på gården så sprang han ut. – Jag bara sprang ut och skrek, berättar Jesper för Arvika Nyheter.

Det var i tisdags kväll som han och brorsan satt i farmors kök. Då fick Jesper se hur ett lodjur sprang ut mot katten som tog skydd under bilen på gården. 

Jesper rusade ut direkt och hamnade nära lodjuret som tvärvände framför honom och rusade in i skogen igen.
Nu vilar katten Tiger ut efter dramatiken och mår efter omständigheterna bra.
Det här rapporterar Arvika Nyheter.

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser