Ung jägare skottskadades på älgjakt

Nykarleby (JJ) En ung man från Kovjoki skottskadades i samband med lördagens älgjakt i Kovjoki i Österbotten i Finland.

Olyckan inträffade under förmiddagens jaktpass då ynglingen träffades av en förlupen kula som gick in i sidan av hans rygg. Den skottskadade ynglingen fördes med ambulans till centralsjukhuset i Vasa, skriver Vasabladet.
Lite före klockan fyra på eftermiddagen fick jaktledaren i Frida älgjaktlag, Greger Nybäck, av ynglingens föräldrar beskedet att kulan inte kunde ha gått bättre. Inga inre organ hade skadats av kulan. Den hade heller inte träffat ryggraden eller några andra ben i kroppen.
– Om ett par dagar skall ynglingen vara på fötter igen, säger Nybäck och refererar beskedet från sjukhuset.
Jakten avbröts ögonblickligen och de chockade jägarna avslutade jaktdagen. För de jägare som fanns på olycksplatsen erbjöds krishjälp på hvc i Nykarleby. Polisen undersöker i detta skede jaktolyckan i Kovjoki som jaktbrott och vållande av personskada.

AKTUELLT

Jägare måste få sälja vildsvinskött

– Jägare måste få möjlighet att sälja vildsvinkött direkt till konsumenter och företag, säger Svenska Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson och LRF:s ordförande Palle Borgström.

Webbradio: Jarlås larm om ökad tjuvjakt ifrågasätts

Kungsbacka (JJ) Tjuvjakten på stora rovdjur eskalerar. Det är budskapet som miljöåklagare Christer B Jarlås för fram i en SVT-intervju. Jägareförbundets Daniel Ligné är kritisk. – Senaste undersökningen är från 2011 och då minskade den illegala jakten, säger Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Genetiskt viktig varg i Västra Götaland ett mysterium

Stenungsund (JJ) En så kallat genetiskt viktig varghane ha konstaterats i trakterna av Stenungsund. Hans existens är ett mysterium: Tiken som födde honom ska vara en varg som invandrat från Finland-Ryssland, men var den tiken håller hus vet ingen idag. – En märklig historia, säger Nelly Grönberg, rovdjurshandläggare på länsstyrelsen i Västra Götaland.

Debatt: Genomförandet av EU-direktiv i vapenlagstiftningen

Kungsbacka (JJ) Den 3 april 2017 beslutade dåvarande statsrådet Anders Ygeman (S) att uppdra åt hovrättsrådet Kazimir Åberg att utreda vissa frågor på vapenlagstiftningens område. I Åbergs utredning föreslås hur EU:s nya vapendirektiv ska implementeras i svensk lagstiftning. Dagens debattör är kritisk till denna utredning och ger egna förslag.

Unga vargar förväntas klara sig på egen hand

Värmland (JJ) Vargvänner rasar över att alfadjuren i Rackstadreviret sköts – och att årsvalpar nu ska svälta ihjäl. Faktum är dock att det är den här årstiden många ungvargar vandrar ut från sina födelserevir.

Annonser