Ung jägare skottskadades på älgjakt

Nykarleby (JJ) En ung man från Kovjoki skottskadades i samband med lördagens älgjakt i Kovjoki i Österbotten i Finland.

Olyckan inträffade under förmiddagens jaktpass då ynglingen träffades av en förlupen kula som gick in i sidan av hans rygg. Den skottskadade ynglingen fördes med ambulans till centralsjukhuset i Vasa, skriver Vasabladet.
Lite före klockan fyra på eftermiddagen fick jaktledaren i Frida älgjaktlag, Greger Nybäck, av ynglingens föräldrar beskedet att kulan inte kunde ha gått bättre. Inga inre organ hade skadats av kulan. Den hade heller inte träffat ryggraden eller några andra ben i kroppen.
– Om ett par dagar skall ynglingen vara på fötter igen, säger Nybäck och refererar beskedet från sjukhuset.
Jakten avbröts ögonblickligen och de chockade jägarna avslutade jaktdagen. För de jägare som fanns på olycksplatsen erbjöds krishjälp på hvc i Nykarleby. Polisen undersöker i detta skede jaktolyckan i Kovjoki som jaktbrott och vållande av personskada.

2 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser