Ung hanvarg på vinterbetesmark

Jämtland(JJ) Den senaste månaden har en ung hanvarg varit i området som är vinterbetesmark för Tåssåsens sameby.

Den sändarförsedda vargen har rört sig kring sjön Håckren. Vargspillning ska nu analyseras.
– Vi vill se om det är en eller flera vargar som är i området, säger Mikael Wallén, vid länsstyrelsen, till Länstidningen Östersund/ltz.se.

Den aktuella vargen har kommit in i landet från Norge under sommaren. Förhoppningen är nu att vargen rör sig bort från området.Länsstyrelsen har en kontakt med samebyn för att diskutera hur problemet ska hanteras.

Först på senhösten kommer renar till området.
Det här rapporterar Länstidningen Östersund/ltz.se.

AKTUELLT

Åklagarbeslut: Ny utredning om skånsk jakthärva

Skåne (JJ) Det blir en ny polisutredning i den skånska jakthärva där jägare lurats på jakt. Det har chefsåklagare Pernilla Åström beslutat efter att ha granskat de lurade jägarnas överklagan. – Jättebra, säger en av de drabbade, Christoffer Frank.

Liten lodjursjakt i vinter

Kungsbacka (JJ) Det blir en historiskt liten lodjursjakt i Mellansverige i vinter. Endast 13 lodjur får skjutas i tre län. – Frågan är om det är vettigt att försöka hålla lostammen på den nivå som myndigheterna gör, säger Jägareförbundets rovdjursexpert, Gunnar Glöersen.

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Annonser