Ung hanvarg på vinterbetesmark

Jämtland(JJ) Den senaste månaden har en ung hanvarg varit i området som är vinterbetesmark för Tåssåsens sameby.

Den sändarförsedda vargen har rört sig kring sjön Håckren. Vargspillning ska nu analyseras.
– Vi vill se om det är en eller flera vargar som är i området, säger Mikael Wallén, vid länsstyrelsen, till Länstidningen Östersund/ltz.se.

Den aktuella vargen har kommit in i landet från Norge under sommaren. Förhoppningen är nu att vargen rör sig bort från området.Länsstyrelsen har en kontakt med samebyn för att diskutera hur problemet ska hanteras.

Först på senhösten kommer renar till området.
Det här rapporterar Länstidningen Östersund/ltz.se.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

Annonser