Ullared laddar för ny jaktmässa

Ullared (JJ) Strövar du hellre i skog och mark än i ett fullsatt varuhuset? Då kan du med fördel boka in Ullaredstripen till 5-6 juni då den årliga jakt- och friluftsmässan går av stapeln.

Ullared Game Fair 2015 väntas locka upp emot 10 000 besökare.

Det blir fjärde sommaren i rad som jakt- och friluftsentusiasterna Peder Andersson och Janne Möller arrangerar mässa i byn. Ullared Game Fair har ett stabilt koncept som lockar en ny kundgrupp till shoppingmetropolen.

– I år räknar vi med mellan 8 000 och 10 000 besökare på mässan under fredagen och lördagen. Som vanligt handlar det om jakt, fiske, skog, hund och outdoor. Vi tar inget inträde så det är enkelt för alla att titta förbi, berättar Peder Andersson.

Något för alla
Ullared Game Fair har ett brett utbud av utställare och aktiviteter så de flesta med friluftsintresse kan hitta något som faller dem i smaken, oavsett ålder. Utställarna visar terrängfordon och den senaste utrustningen. Olika hundklubbar har uppvisningar på plats och det finns möjlighet att testa både skjutvapen och pilbåge.

– Vi kommer ha en stor avdelning som visar det senaste inom utrustning när det gäller jakt. Och det är många bra erbjudanden som bara gäller på mässdagarna, säger Peder.

Man kan även gå på föreläsningar, köpa mat gjord på viltkött och besöka montrar från olika viltgymnasium. Och självklart har mässarrangören Wildmark i Ullared öppet sin populära jaktbutik i Handelshuset.

Stanna lite längre
På kvällen bjuder Ullared Game Fair på underhållning och är du sugen på att stanna över natten är det läge att boka boende i Gekåsbyn så snart som möjligt. Sommaren innebär högsäsong i varuhuset även om början av juni är betydligt lugnare än de klassiska semesterveckorna.

 

 

AKTUELLT

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Överviktiga jakthundar

Övervikten har ökat markant bland svenskarna de senaste åren. Och det verkar som om den trenden även gäller våra jakthundar.

Jägarna tvingas ta smällen

De senaste veckorna har det debatterats flitigt runt vildsvinsstammen och de skadeproblem som uppstått inom vissa områden. Man pratar om skador för mångmiljonbelopp som drabbar lantbruk, villaägare och trafik i första hand.

Annonser