Ullared laddar för ny jaktmässa

Ullared (JJ) Strövar du hellre i skog och mark än i ett fullsatt varuhuset? Då kan du med fördel boka in Ullaredstripen till 5-6 juni då den årliga jakt- och friluftsmässan går av stapeln.

Ullared Game Fair 2015 väntas locka upp emot 10 000 besökare.

Det blir fjärde sommaren i rad som jakt- och friluftsentusiasterna Peder Andersson och Janne Möller arrangerar mässa i byn. Ullared Game Fair har ett stabilt koncept som lockar en ny kundgrupp till shoppingmetropolen.

– I år räknar vi med mellan 8 000 och 10 000 besökare på mässan under fredagen och lördagen. Som vanligt handlar det om jakt, fiske, skog, hund och outdoor. Vi tar inget inträde så det är enkelt för alla att titta förbi, berättar Peder Andersson.

Något för alla
Ullared Game Fair har ett brett utbud av utställare och aktiviteter så de flesta med friluftsintresse kan hitta något som faller dem i smaken, oavsett ålder. Utställarna visar terrängfordon och den senaste utrustningen. Olika hundklubbar har uppvisningar på plats och det finns möjlighet att testa både skjutvapen och pilbåge.

– Vi kommer ha en stor avdelning som visar det senaste inom utrustning när det gäller jakt. Och det är många bra erbjudanden som bara gäller på mässdagarna, säger Peder.

Man kan även gå på föreläsningar, köpa mat gjord på viltkött och besöka montrar från olika viltgymnasium. Och självklart har mässarrangören Wildmark i Ullared öppet sin populära jaktbutik i Handelshuset.

Stanna lite längre
På kvällen bjuder Ullared Game Fair på underhållning och är du sugen på att stanna över natten är det läge att boka boende i Gekåsbyn så snart som möjligt. Sommaren innebär högsäsong i varuhuset även om början av juni är betydligt lugnare än de klassiska semesterveckorna.

 

 

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Ändrade magasinsregler för björnjägare

Tullgarn (JJ) Det ska bli tillåtet med femskottsmagasin i halvautomater vid björnjakt. Det meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht när han invigningstalade på Swedish Game Fair på fredagen.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Annonser