Ullared Game Fair öppnar i dag

Ullared (JJ) I dag på morgonen slår Ullared Game Fair upp portarna för årets stora jaktmässa. Under två dagar kommer området kring Gekås fylllas med utställare och jaktaktiviteter.

Jaktmässa i Ullared i dag och imorgon.

Ullared Game Fair slår upp portarna för fjärde gången i år. Inriktningen är jakt, fiske och friluftsliv och mässområdet ligger i anslutning till det kända varuhuset Gekås.

På årets mässa finns de stora utrustningsleverantörerna, men besökaren har också möjlighet att titta på trickskytte, testa sin jakthund på permobjörn eller delta i en clinic med Jocke Smålänning för att förbättra sitt skytte.

Mässan har fri entré och är öppen fredag och lördag mellan 9 och 17.

 

AKTUELLT

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Överviktiga jakthundar

Övervikten har ökat markant bland svenskarna de senaste åren. Och det verkar som om den trenden även gäller våra jakthundar.

Jägarna tvingas ta smällen

De senaste veckorna har det debatterats flitigt runt vildsvinsstammen och de skadeproblem som uppstått inom vissa områden. Man pratar om skador för mångmiljonbelopp som drabbar lantbruk, villaägare och trafik i första hand.

Annonser