Ullared Game Fair öppnar i dag

Ullared (JJ) I dag på morgonen slår Ullared Game Fair upp portarna för årets stora jaktmässa. Under två dagar kommer området kring Gekås fylllas med utställare och jaktaktiviteter.

Jaktmässa i Ullared i dag och imorgon.

Ullared Game Fair slår upp portarna för fjärde gången i år. Inriktningen är jakt, fiske och friluftsliv och mässområdet ligger i anslutning till det kända varuhuset Gekås.

På årets mässa finns de stora utrustningsleverantörerna, men besökaren har också möjlighet att titta på trickskytte, testa sin jakthund på permobjörn eller delta i en clinic med Jocke Smålänning för att förbättra sitt skytte.

Mässan har fri entré och är öppen fredag och lördag mellan 9 och 17.

 

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Ändrade magasinsregler för björnjägare

Tullgarn (JJ) Det ska bli tillåtet med femskottsmagasin i halvautomater vid björnjakt. Det meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht när han invigningstalade på Swedish Game Fair på fredagen.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Annonser