Ullared Game Fair nästa helg

Ullared (JJ) Nästa helg är dags för årets upplaga av Ullareds stora vlldmarksmässa med inriktning på jakt, fiske och skog.

Ullared Game Fair lockar många besökare och får dessutom ett gratis påhälsning av alla vanliga Gekåskunder.
För tredje året i rad arrangeras nästa helg den stora vildmarksmässan i Ullared. Mässan som är gratis lockar mellan 8 000 och 10 000 besökare enligt arrangörerna. Dessutom är mässan placerad runt shoppingcentret Gekås så vanliga Ullaredsbesökare får en dos av vildmarken de med.

– Det ser riktigt bra ut inför årets mässa. Vi har breddat utbudet med många aktiviteter och har fler utställare än tidigare år, säger Peder Andersson som är med och arrangerar mässan.

AKTUELLT

Hållbarhetstänk bakom unik älgtrofémöbel

Vem skulle inte vilja sitta bekvämt och varje gång tänka på att lädret faktiskt kommer från ett vilt man själv fällt. För Nils Kjerstadius, vd på familjeföretaget Cuero Design var det en självklarhet att erbjuda jägare den här möjligheten.

Risk för att vinterns vargjakt uteblir

Kungsbacka (JJ) Enligt vad Jaktjournalen erfar är den kommande vinterns licensjakt på varg i fara. Det uppskattade antalet vargar är obetydligt fler än Naturvårdsverkets miniminivå på 300 individer. Jägareförbundet jobbar nu för att Riksdagens mål på minst 270 vargar ska gälla.

Så vill Moderaterna underlätta för jägare

Kungsbacka (JJ) Moderaterna tar strid emot det föreslagna regeländringarna i svensk vapenlagstiftning. De kommer att rösta emot alla förslag som försämrar för jägare och sportskyttar. Partiet vill också att vapenägare tillåts inneha fler vapen och förvara dem hos andra personer med vapenlicens.

Larm om illegal vargjakt ifrågasätts – ”inga bevis”

Värmland (JJ) Vargforskare Olof Libergs påstående att den illegala vargjakten ökar har mötts av starka reaktioner. En som ifrågasätter siffrorna är värmländske jägaren Lars Oskarsson. – Han har inga bevis utan han har beräknat detta, säger Lars Oskarsson i Jaktjournalens webbradio.

Annonser