Tyska ungdomar gör älgstolar i Jämtland

JÄMTLAND(JJ). Under ett antal veckor har flera arbetslösa tyska ungdomar jobbat i Jämtlands län - det handlar framförallt om olika turistprojekt. I Renflomarken har två av ungdomarna fullt upp med att tillverka stolar till olika älgpass.

Marcel Hein och René Brödnev har byggt pallarna inomhus och sedan sätter de ihop delarna på plats. Totalt har de byggt 40 stolar som sedan sätts ut på älgpass i skogen. 

Det är 14 ungdomar som ingår i ett EU-projekt där unga människor, som inte har något jobb, får kunskap om arbetsmarknaden i andra länder. Ungdomarna bor på den tidigare flygflottiljen F4 på Frösön och de får arbeta med olika uppdrag. 

Men grabbarna är på det klara med vad som är bäst med vistelsen i Sverige. Och det handlar varken om naturen eller älgjakt. 
– Tjejerna. Vi har aldrig sett så många snygga tjejer som det finns här. Vi har åkt från F 4 på helgerna för att gå på krogarna i Östersund. Mest för att spana lite, säger de till Länstidningen.

AKTUELLT

Debatt: Länsstyrelsens kraschlandning

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsen har i vinter avlyst jaktområdet G2c inom Girjas sameby från 5 februari till 15 april. (Området är cirka fyra mil långt och omfattar cirka 27 000 hektar). Motiveringen, att ge renarna betesro, innebär att vinterjakten på ripa, främst fjällripa, förbjuds, skriver Kjell Brännström mångårig medarbetare på Jaktjournalen och engagerad småviltsjägare i Norrbotten.

Ekberg drabbad av första vargarna i Östergötland

Östergötland (JJ) Östergötland har fått sitt första vargrevir i modern tid. En av de drabbade är yrkesjägaren Thomas Ekberg och han är inte glad. – Det känns frustrerande, framförallt att få ett vargrevir så här långt söderut, säger Ekberg i Jaktjournalens webbradio.

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Annonser