Tyska ungdomar gör älgstolar i Jämtland

JÄMTLAND(JJ). Under ett antal veckor har flera arbetslösa tyska ungdomar jobbat i Jämtlands län - det handlar framförallt om olika turistprojekt. I Renflomarken har två av ungdomarna fullt upp med att tillverka stolar till olika älgpass.

Marcel Hein och René Brödnev har byggt pallarna inomhus och sedan sätter de ihop delarna på plats. Totalt har de byggt 40 stolar som sedan sätts ut på älgpass i skogen. 

Det är 14 ungdomar som ingår i ett EU-projekt där unga människor, som inte har något jobb, får kunskap om arbetsmarknaden i andra länder. Ungdomarna bor på den tidigare flygflottiljen F4 på Frösön och de får arbeta med olika uppdrag. 

Men grabbarna är på det klara med vad som är bäst med vistelsen i Sverige. Och det handlar varken om naturen eller älgjakt. 
– Tjejerna. Vi har aldrig sett så många snygga tjejer som det finns här. Vi har åkt från F 4 på helgerna för att gå på krogarna i Östersund. Mest för att spana lite, säger de till Länstidningen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Meningen med livet

För de allra flesta arter består meningen med livet i att föröka sig och föra sina gener vidare till en ny generation. Människan har en tendens att överdriva.

Jägarna hade rätt

Årets björnjaktpremiär blev som vanligt både spännande och intensiv. En av björnjägarna som Jaktjournalen pratade med vid 08-tiden på morgonen den 21 augusti berättade för mig i samband med att han just fällt en björn. – Här i Gävleborg får man bara en chans så det gäller att allt funkar. Vad han menar är att

Bästa grytan på rådjur

Rådjuret finns i stort sett i hela landet och är dessutom ett av vårt populäraste matvilt. Med all rätt då rådjursköttet enkelt kan möras och är fintrådigt. Lyxar du dessutom till det med att göra en riktigt god gryta av rådjursköttet behöver du inte vara rädd att misslyckas. Ett av många goda recept hittar du

Annonser