Tyska björnen avlivad

Tyskland (JJ) Den björn som rymt från en djurpark i norra Italien och sedan terroriserat bybor i Österrike och Tyskland har skjutits.

Lokala jägare, veterinärer och finska björnjaktsexperter med fem karelska björnhundar har jagat björnen en längre tid utan att lyckas.
Målsättningen var att skjuta björnen med en bedvningspil och sedan transportera honom till ett naturskyddsområde. Efter ett tips från allmänheten kom man björnen på spåren, men planerna misslyckades och man tvingades skjuta ett dödligt skott.
Björnens uppdykande i Tyskland var en stor sensation, det var 170 år sedan det sist fanns en björn i landet.

AKTUELLT

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Jaktförordning strider mot Europakonventionen

Kungsbacka (JJ) Högsta förvaltningsdomstolen slog häromdagen fast att Jaktförordningen strider mot Europakonventionen. En skogsägare hade rätt att överklaga Naturvårdsverkets beslut om avslag på skyddsjakt på älg till domstol.

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Annonser