Tyska björnen avlivad

Tyskland (JJ) Den björn som rymt från en djurpark i norra Italien och sedan terroriserat bybor i Österrike och Tyskland har skjutits.

Lokala jägare, veterinärer och finska björnjaktsexperter med fem karelska björnhundar har jagat björnen en längre tid utan att lyckas.
Målsättningen var att skjuta björnen med en bedvningspil och sedan transportera honom till ett naturskyddsområde. Efter ett tips från allmänheten kom man björnen på spåren, men planerna misslyckades och man tvingades skjuta ett dödligt skott.
Björnens uppdykande i Tyskland var en stor sensation, det var 170 år sedan det sist fanns en björn i landet.

AKTUELLT

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser