Tyr SM-vinnare 2010

Årets SM-vinnare, Tyr, ägare Henrik Hallgren, EkshäradGideå (JJ)Bergslagens hund,Tyr, ägare Henrik Hallgren Ekshärad, segrade i årets SM för älghundar med ett förstapris på suveräna 94 poäng.

Årets SM arrangerades av Västernorrlands Älghundklubb i samarbete med Svenska Älghundklubben och Jaktjournalen på marker kring Gideå norr om Örnsköldsvik.
Tyr segrade med 94 poäng, före Jämtland/Härjedalens hund, Pondus, ägare Magnus Persson, Stugun. Pondus tog ett förstapris på 90 poäng. På tredje plats med ett förstapris och 73,5  poäng slutade Atle, ägare Michael Johansson, Vindeln.
Läs allt om Älghund-SM i decembernumret av Jaktjournalen.

AKTUELLT

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Annonser