Tyck till om rovdjuren!

Sundsvall (JJ) landshövdingen i Västernorrland, Gerhard Larsson, anser att det finns plats för både lo och vargföryngringar i länet. Larsson uppmanar länets innevånare att skriva till länsstyrelsen och tycka till om rovdjuren och rovdjursförvaltningen.

Enligt länsstyrelsens förvaltningsplaner finns det utrymme för 110-120 lodjur och vargföryngringar. Senare i år ska även förvaltningsplaner för björn, järv och kungsörn presenteras.
Först ska förslagen om varg och lodjur ut på remiss, samtidigt som länets innevånare får en chans att tycka till.

AKTUELLT

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Film: Jaktjournalen testar smart vakuumpackare

Kungsbacka (JJ) Jaktjournalens utrustningsredaktör Tommy Östlund har testat vakuumpackaren Foodsaver Flow och tycker det är en bra maskin för familjehushållet och för jägaren som styckar ett mindre djur åt gången.

Annonser