Tvist om älgförvaltning

Hultsfred (JJ) Länsstyrelsen i Kalmar och två jakträttsinnehavare är inte överens om vilka älgskötselområden som ska gälla för åtta skogsfastigheter.

Länsstyrelsen har tidigare beslutat att fastigheterna ska ingå i Stångådalens respektive Venas älgsköteselområden. Men beslutet överklagade av jakträttsinnehavarna som anser att fastigheterna i stället bör ingå i Lönneberga älgsköteselområde. Detta för att få en mer rättvisande tilldelning av skjutna älgar.

Förvaltningsrätten i Växjö gav fastighetsägarna delvis rätt i en dom i början av december i år. Men länsstyrelsen i Kalmar län tycker tvärtom i frågan och överklagar nu förvaltningsrättens dom till kammarrätten i Jönköping för ny hantering, rapporterar Östra Småland.

AKTUELLT

Joggare tog skydd i bil undan Stockholmsvargen

Stockholm (JJ) En joggare kände sig på måndagseftermiddagen tvingad att ta skydd i en bil när han fick närkontakt med en av Stockholmsvargarna. – Jag hade blivit skiträdd, säger Mats Tapper som filmade vargen och äger bilen där joggaren tog skydd.

Peter fällde drömtjur

Gäddede (JJ) En riktigt stor älgtjur har fällts i nordvästra Jämtland. – Jag har skjutit en guldtjur tidigare, men det här hornet är större, säger skytten Peter Hallberg.

Diza räddade Britt-Marie när älgkon gick till attack

Främmestad (JJ) Britt-Marie Anderssons jämthundstik Diza räddade livet på henne när en arg älgko i fredags gick till anfall. Älgen låg på Britt-Marie och stampade med klövarna när Diza kom till undsättning.  – Jag har aldrig varit så nära döden, säger Britt-Marie i Jaktjournalens webbradio.

IF krävde att Antons döda hund skulle grävas upp

Karlskrona (JJ) Anton Nilsson fick sin jakthund Steffe ihjälkörd av en bil. Hunden begravdes men två veckor senare krävde försäkringsbolaget IF att kroppen skulle grävas upp. – Det var först när jag berättade att jag kontaktat bland annat en journalist som bolaget gjorde en helomvändning och nu ska betala ut ersättning, berättar Anton Nilsson.

Jämthundstiken Lulu födde jättekull

Tostared (JJ) Fredrik och Annika Gustafsson trodde inte sina ögon. När jämthundstiken Lulu fött sju valpar såg hon fortfarande jättestor ut. Det slutade med närmast osannolika 17 valpar. – En dog efter två dygn men 16 stycken är vid liv, berättar Fredrik Gustafsson.

Annonser