Tvist om älgförvaltning

Hultsfred (JJ) Länsstyrelsen i Kalmar och två jakträttsinnehavare är inte överens om vilka älgskötselområden som ska gälla för åtta skogsfastigheter.

Länsstyrelsen har tidigare beslutat att fastigheterna ska ingå i Stångådalens respektive Venas älgsköteselområden. Men beslutet överklagade av jakträttsinnehavarna som anser att fastigheterna i stället bör ingå i Lönneberga älgsköteselområde. Detta för att få en mer rättvisande tilldelning av skjutna älgar.

Förvaltningsrätten i Växjö gav fastighetsägarna delvis rätt i en dom i början av december i år. Men länsstyrelsen i Kalmar län tycker tvärtom i frågan och överklagar nu förvaltningsrättens dom till kammarrätten i Jönköping för ny hantering, rapporterar Östra Småland.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Unge till världskänt lejon dödad

Zimbabwe (JJ) En unge till den världskände lejonhannen Cecil har skjutits av en okänd troféjägare i Zimbabwe. Den sexårige hannen Xanda dödades den 7 juli och mötte därmed samma öde som sin far.

683 000 kronor för sälskador

Sotenäs (JJ) 20 fiskare i Västra Götaland får dela på 683 000 kronor från Länsstyrelsen för skador som sälar orsakat på både fiskeredskap och fångst under 2016.

Annonser