Tvist om älgförvaltning

Hultsfred (JJ) Länsstyrelsen i Kalmar och två jakträttsinnehavare är inte överens om vilka älgskötselområden som ska gälla för åtta skogsfastigheter.

Länsstyrelsen har tidigare beslutat att fastigheterna ska ingå i Stångådalens respektive Venas älgsköteselområden. Men beslutet överklagade av jakträttsinnehavarna som anser att fastigheterna i stället bör ingå i Lönneberga älgsköteselområde. Detta för att få en mer rättvisande tilldelning av skjutna älgar.

Förvaltningsrätten i Växjö gav fastighetsägarna delvis rätt i en dom i början av december i år. Men länsstyrelsen i Kalmar län tycker tvärtom i frågan och överklagar nu förvaltningsrättens dom till kammarrätten i Jönköping för ny hantering, rapporterar Östra Småland.

AKTUELLT

Hemliga vargjakter – för att stoppa aktivister?

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets ordförande, Torbjörn Larsson, utesluter inte att samhället i framtiden måste hemligstämpla vargjakterna – för att slippa sabotage från aktivister. – Problemen i Västmanland ligger högt på vår prioriteringslista, säger Torbjörn Larsson i Jaktjournalens webbradio.

Bus drunknade – återupplivades mirakulöst

Borås (JJ) Magnus Erntson, Fritsla, var i helgen nära att förlora sin drever-basset-taxkorsning, Liten Bus, vid ett allvarligt drunkningstillbud. – Hon var död en stund, eller så nära död man kan vara. Men mina kompisar fick liv i henne med hjärtmassage och konstgjord andning, säger Magnus.

Jägare och fiskare i aktion mot skarvarna

Kungsbacka (JJ) Svenska Jägareförbundet och Sveriges sportfiske- och fiskevårdsförbund vill ha mer skarvjakt i Sverige. Ett första steg för de båda förbunden är en ansökan om att få börja minska bestånden i Västra Götaland.

Annonser