Tvist om älgförvaltning

Hultsfred (JJ) Länsstyrelsen i Kalmar och två jakträttsinnehavare är inte överens om vilka älgskötselområden som ska gälla för åtta skogsfastigheter.

Länsstyrelsen har tidigare beslutat att fastigheterna ska ingå i Stångådalens respektive Venas älgsköteselområden. Men beslutet överklagade av jakträttsinnehavarna som anser att fastigheterna i stället bör ingå i Lönneberga älgsköteselområde. Detta för att få en mer rättvisande tilldelning av skjutna älgar.

Förvaltningsrätten i Växjö gav fastighetsägarna delvis rätt i en dom i början av december i år. Men länsstyrelsen i Kalmar län tycker tvärtom i frågan och överklagar nu förvaltningsrättens dom till kammarrätten i Jönköping för ny hantering, rapporterar Östra Småland.

Annons
0 kommentarer

AKTUELLT

Nu har vi viltköttskonsumenter ett eget namn!

Debatt (JJ) Han som satt framför mig och åt en tunn squashsoppa var vegetarian. När jag med en brödbit skrapade upp det sista av vildsvinsgrytan från min tallrik avslutade han vår diskussion med orden: ”Jag äter inte kött, men om jag HADE ätit kött, ja då hade det varit viltkött. Kan man förresten få köpa en bit? Till morsan.”, skriver jägaren Torkel Norling.

Få rovdjursstängsel klarar kraven

Värmland (JJ) Länsstyrelsen i Värmlands län har gjort en uppföljning på alla installationer av rovdjursavvisande stängsel i länet. Utredaren slår fast att få uppsatta stängsel klarar de krav som ställs.

Stora konflikter inom viltvårdsområde

Gävleborg (JJ) Rättsenheten på Länsstyrelsen i Gävleborgs län har flera öppna ärenden om ett viltvårdsområde i länets östra del. Flera överklaganden av beslut är inlämnade och nyligen mottogs också en lång lista med klagomål på hur viltvårdsområdet hanterar jakten och medlemmarna.

Ny outdoormässa gjorde succé

Askersund (JJ) Förra helgen var det premiär för friluftsmässan Askersund Outdoor Festival och med 9 000 besökare räknar arrangörerna nykomlingen på mässkartan som en succé.

Dömd för att ha lockat in vilt

Hässleholm (JJ) En dansk man som bedrivit åteljakt på en knappt fem hektar stor mark döms nu av Hässleholms tingsrätt för att ha lockat vilt från annans mark.

Annonser