Två vargar skjutna

Idag har två vargar skjutits. En i Västra Götaland och en i Gävleborg.

Det står nu också klart att det blev en varg för mycket skjutet i Dalarna. 10 i stället för 9. Naturvårdsverket har fått kritik för att det inte räcker med att jägarna ska kontrollera avskjutningen varje timme. En översyn och utvärdering kommer naturligtvis att göras.

I Västra Götaland sköts en vargtik nu på eftermiddagen i skogarna utanför Ljungskile.

I Gävleborg är en vargtik fälld i Ockelboreviret. Mer info kommer senare.

13 kommentarer

 • Lite distans får man väl ha
  Om det går att skjuta av 10%, om vi förutsätter att detta är rätt nivå, så fort som 1 dygn, kan en överskjutning på 1 djur över ett så stort område inte anses som ett problem, snarare tycker jag det visar på bra kommunikation mellan myndigheter och jägare.

  Men, jag misstänker att det finns de som tycker annorlunda:-)

 • Hur många finns det?
  Är det inte någon mer än mig som funderar över hur många vargar det egentligen finns?

 • Gratulerar
  De är bara att gratulera vargjägarna för fint utfört arbete.

 • Bara en varg skjuten i gävleborg.
  Den som blev beskjuten norr om Ramsjö har konstaterats vara ett bomskott. 2 stycken kvar att jaga på licensen alltså.

 • Skjut fler
  Skjuts det fullt med ”råge” premiärdagen då är tilldelningen snålt tilltagen.
  Rolle

 • Hoppas
  att det finns personer som sammanställer antalet sedda vargar och spår efter de som ej setts av jägarna på samma sätt som det görs med ÄLGOBS

 • hur många finns det?
  Regeringen har belutat att vargstammen ej skall överskrida 210 individer för tillfället.Det lyckade jakten som skett under relativt tuffa förhållanden med stark kyla och mycket snö, talar för, som vi egentligen redan visste, att det finns för mycket varg. Vi jägare är många och kan snabbt organisera oss.En ny snabb rovdjursinventering bör snarast göras med hjälp ifrån oss. Direktiv bör ges ifrån jägarförbundet och länstyrelsen så att det blir statistisk och praktisk rätt genomfört.2-3 dagar bör kunna sättas av för detta och på så sätt kommer vi i det närmaste exaxt vetat hur många individer som finns. Låt säga att resultatet blir 287 individer, då bör jakten snabbt kunna återupptas, för att fastställa antalet till den nivå som våran regering har fastställts. Varför skall jakten avlysas redan nu ? Ilegal jakt kommer inte förekomma om myndigheterna annamar detta.Alla jägare kommer att få bättre accepstans för vargen och respektera vad som våra belutsfattare bestämmt.

 • Ja Ni grabbar …
  Nu sprutar testosteronet ur öronen på Er!
  ”Sorken” har fortfarande inte lärt sig stava!
  Motorfordon och skjutvapen, ”tuffa” killar!

 • Ber om ursäkt ”Sorken” ..
  Denna gång var det ”tuffingen” jz.

 • Testosteron
  Christina, tulla ej mer på nyårs spånken.
  Utan testosteron skulle varken Du eller jag blivit född.

 • ”Spånken”
  ”Gurra” Om Du med spånken menar alkohol, så dricker jag inte sådant!

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser