Två vargar skjutna i Västerbotten

Umeå (JJ) Två vargar har skjutits i Västerbotten under julhelgen. Vargen som siktats i Granö sköts under annandagen. En annan varg sköts i Burträsk.

Två vargar har skjutits i Västerbotten under julhelgen. (Foto: iStock)

Efter snön som kom under julafton fick länsstyrelsen bättre förutsättningar att spåra vargen i Åmsele och kunde under gårdagen lokalisera och skjuta den.

– Annandag startade vi jakten igen och jägarna kunde lokalisera vargen och skjuta den. Vi tror att det är samma varg som har setts i det området. Det är en skandinavisk varg, säger Björn Jonsson, enhetschef på länsstyrelsen i Västerbotten.

I dag har länsstyrelsen även tagit beslut om en annan skyddsjakt på en varg i Malå. Vargen har enligt länsstyrelsens observationer setts mellan Bygdsiljum och Burträsk och man kunde under förmiddagen skjuta även den vargen.

– Den syntes under juldagen och jägarna kunde skjuta den för någon timme sedan. Även den är en skandinavisk hane, berättar Björn Jonsson.

Vargarna som synts i Nordmaling har länsstyrelsen än så länge inga spår efter, rapporterar SVT Nyheter.

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Annonser