Två vargar skjutna i Västerbotten

Umeå (JJ) Två vargar har skjutits i Västerbotten under julhelgen. Vargen som siktats i Granö sköts under annandagen. En annan varg sköts i Burträsk.

Två vargar har skjutits i Västerbotten under julhelgen. (Foto: iStock)

Efter snön som kom under julafton fick länsstyrelsen bättre förutsättningar att spåra vargen i Åmsele och kunde under gårdagen lokalisera och skjuta den.

– Annandag startade vi jakten igen och jägarna kunde lokalisera vargen och skjuta den. Vi tror att det är samma varg som har setts i det området. Det är en skandinavisk varg, säger Björn Jonsson, enhetschef på länsstyrelsen i Västerbotten.

I dag har länsstyrelsen även tagit beslut om en annan skyddsjakt på en varg i Malå. Vargen har enligt länsstyrelsens observationer setts mellan Bygdsiljum och Burträsk och man kunde under förmiddagen skjuta även den vargen.

– Den syntes under juldagen och jägarna kunde skjuta den för någon timme sedan. Även den är en skandinavisk hane, berättar Björn Jonsson.

Vargarna som synts i Nordmaling har länsstyrelsen än så länge inga spår efter, rapporterar SVT Nyheter.

Annons
0 kommentarer

AKTUELLT

Nu har vi viltköttskonsumenter ett eget namn!

Debatt (JJ) Han som satt framför mig och åt en tunn squashsoppa var vegetarian. När jag med en brödbit skrapade upp det sista av vildsvinsgrytan från min tallrik avslutade han vår diskussion med orden: ”Jag äter inte kött, men om jag HADE ätit kött, ja då hade det varit viltkött. Kan man förresten få köpa en bit? Till morsan.”, skriver jägaren Torkel Norling.

Få rovdjursstängsel klarar kraven

Värmland (JJ) Länsstyrelsen i Värmlands län har gjort en uppföljning på alla installationer av rovdjursavvisande stängsel i länet. Utredaren slår fast att få uppsatta stängsel klarar de krav som ställs.

Stora konflikter inom viltvårdsområde

Gävleborg (JJ) Rättsenheten på Länsstyrelsen i Gävleborgs län har flera öppna ärenden om ett viltvårdsområde i länets östra del. Flera överklaganden av beslut är inlämnade och nyligen mottogs också en lång lista med klagomål på hur viltvårdsområdet hanterar jakten och medlemmarna.

Ny outdoormässa gjorde succé

Askersund (JJ) Förra helgen var det premiär för friluftsmässan Askersund Outdoor Festival och med 9 000 besökare räknar arrangörerna nykomlingen på mässkartan som en succé.

Dömd för att ha lockat in vilt

Hässleholm (JJ) En dansk man som bedrivit åteljakt på en knappt fem hektar stor mark döms nu av Hässleholms tingsrätt för att ha lockat vilt från annans mark.

Annonser