Två vargar skjutna i Västerbotten

Umeå (JJ) Två vargar har skjutits i Västerbotten under julhelgen. Vargen som siktats i Granö sköts under annandagen. En annan varg sköts i Burträsk.

Två vargar har skjutits i Västerbotten under julhelgen. (Foto: iStock)

Efter snön som kom under julafton fick länsstyrelsen bättre förutsättningar att spåra vargen i Åmsele och kunde under gårdagen lokalisera och skjuta den.

– Annandag startade vi jakten igen och jägarna kunde lokalisera vargen och skjuta den. Vi tror att det är samma varg som har setts i det området. Det är en skandinavisk varg, säger Björn Jonsson, enhetschef på länsstyrelsen i Västerbotten.

I dag har länsstyrelsen även tagit beslut om en annan skyddsjakt på en varg i Malå. Vargen har enligt länsstyrelsens observationer setts mellan Bygdsiljum och Burträsk och man kunde under förmiddagen skjuta även den vargen.

– Den syntes under juldagen och jägarna kunde skjuta den för någon timme sedan. Även den är en skandinavisk hane, berättar Björn Jonsson.

Vargarna som synts i Nordmaling har länsstyrelsen än så länge inga spår efter, rapporterar SVT Nyheter.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Unge till världskänt lejon dödad

Zimbabwe (JJ) En unge till den världskände lejonhannen Cecil har skjutits av en okänd troféjägare i Zimbabwe. Den sexårige hannen Xanda dödades den 7 juli och mötte därmed samma öde som sin far.

683 000 kronor för sälskador

Sotenäs (JJ) 20 fiskare i Västra Götaland får dela på 683 000 kronor från Länsstyrelsen för skador som sälar orsakat på både fiskeredskap och fångst under 2016.

Annonser