Två vargar skjutna

Karlstad (JJ) En varg som dödat flera får och sedan gått till attack mot fårägaren sköts Norr om Torsby i Värmland.

Fårägaren upptäckte vargen i hagen när den dödat två får. Ägaren försökte skrämma bort vargen, men var då ytterst nära att bli biten av vargen som gick till attack. Mannen ringde till polisen och kallade på hjälp från grannar. Under tiden dödade vargen ytterligare tre får. En skytt tillkallades som sköt vargen när det inte visade någon rädsla för folk utan fortsatte att attackera fårägaren. Den skjutna vargen var en tik. Polisen misstänker inget brott, men händelsen ska granskas av åklagare.

Varg nummer två
Ytterligare en varg sköts i Norra Värmland i Hagfors kommun. En jägare sköt vargen när den kom i slagsmål med en hund.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser