Två vargar i Hindås

I går kväll såg Mats Karlsson, Hindås strax öster om Göteborg, två vargar som smög runt hans fårhage.

– Jag är helt säker på att det var varg. Den ena var redan i fårhagen när hundarna på gården blev vansinniga. Plötsligt upptäcker jag också en annan varg som är påväg att hoppa in i hagen, men avbryter.Mats Karlsson bor strax utanför Hindås i Smedsbotjärn och har tillsammans med grannar säkrat spår vargarna.
– Jag är helt säker på att det var varg, som närmast var jag bara 30 meter ifrån. Vi har också spårat på snön och faktiskt hittat tre spår, berättar Mats för JJ.
Just nu väntar man på att länsstyrelsen i Västragötaland ska skicka ut en rovdjursspårare för att göra en kontroll av iakttagelserna.

AKTUELLT

Jaktfilm: Se när bocken fälls

I nya numret av Jaktjournalen återfinns ett bockjaktreportage signerat Julius Berg. Han hade också filmkamera med sig och fick skottsekvensen på den udda bocken fångad på film.

Stövar-SM för rävhundar flyttas

Värmland (JJ) Stövar-SM för rävhundar kommer inte som planerat att arrangeras i Norrbottens län. I stället blir det Värmlands stövarklubb som tar över stafettpinnen och arrangerar mästerskapet i vinter.

SKK och Agria fortsätter samarbete

Kungsbacka (JJ) Svenska kennelklubben och försäkringsbolaget Agria har skrivit under ett nytt avtal för fortsatt samarbete i ytterligare sju år. Avtalet innebär bland annat att Agria SKK forskningsfond även fortsättningsvis bidrar till forskning till nytta för hund och katt.

Säljer mer än 550 åtelkameror i månaden

Kungsbacka (JJ) Bara hos Hylte Jakt & Lantman och Z-Aim säljs mer än 550 åtelkameror i månaden. Nu är frågan om försäljningen kan öka ytterligare sedan kamerorna blivit möjliga att använda utan tillstånd för jägare.

OK till lodjursjakt i vinter

Stockholm (JJ) Naturvårdsverket ger klartecken till länsstyrelserna att besluta om licensjakt på lodjur. Vinterns inventeringar ska ha visat att lodjursstammen är nästan exakt lika stor i år som förra året.

Annonser