Två vargar i Hindås

I går kväll såg Mats Karlsson, Hindås strax öster om Göteborg, två vargar som smög runt hans fårhage.

– Jag är helt säker på att det var varg. Den ena var redan i fårhagen när hundarna på gården blev vansinniga. Plötsligt upptäcker jag också en annan varg som är påväg att hoppa in i hagen, men avbryter.Mats Karlsson bor strax utanför Hindås i Smedsbotjärn och har tillsammans med grannar säkrat spår vargarna.
– Jag är helt säker på att det var varg, som närmast var jag bara 30 meter ifrån. Vi har också spårat på snön och faktiskt hittat tre spår, berättar Mats för JJ.
Just nu väntar man på att länsstyrelsen i Västragötaland ska skicka ut en rovdjursspårare för att göra en kontroll av iakttagelserna.

AKTUELLT

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser