Två vargar fällda under skyddsjakt

Lillhärdal (JJ) I går fälldes två vargar under den pågående skyddjakten i Tandsjöreviret.

Det var i början av januari som Länsstyrelsen tog beslut om skyddsjakt efter det vargpar som orsakat skador för rennäringen i området. Vargarna har jagat ren bland Handölsdalens samebys och Ruhvten Sijtes renhjordar.

Vargparet som revirmarkerat i området är båda av skandinaviskt ursprung, tiken är född i Tandsjöreviret 2013 och hanen är född i Sjösvedenreviret söder om Bollnäs, rapporterar länsstyrelsen i Jämtland i ett pressmeddelande.

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Annonser