Två vargar återstår i Örebro län

Örebro (JJ) I dag har ytterligare en varg skjutits i Örebro län och nu återstår bara två vargar på tilldelningen i länet.

Tio av tolv vargar har fällts i Örebro län under den knappt en vecka långa tid licensjakten har pågått. I dag fälldes den tionde vargen, i trakterna kring Nora.

Under licensjakten har tidigare en riktigt stor varghanne fällts i länet. Enligt SVA (Statens Veterinärmedicinska Anstalt) vägde hannen 53 kilo. Det är bara ett kilo mindre än den tyngsta vargen SVA tagit emot.

Enligt Ingvar Hellquist, Ordförande för Svenska Jägareförbundet i Örebro län har jägare och jaktledare redan varit i kontakt med länsstyrelsen och inblandade parter förbereder sig nu på vad som kan ske om tilldelningen fylls i länet och det finns vargar kvar i de två aktuella reviren.

– Det är nog viktigt att spåra av områdena ordentligt när tilldelningen är fylld så vi säkert kan se att det finns fler vargar i områdena. Sedan är det ju inte säkert att det blir jakt ändå. Men jag tror en hemställan om jakt är betydelsefull så att länsstyrelsen får motivera sitt beslut oavsett vilket det blir, säger Ingvar Hellquist.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser