Två vargar återstår i Örebro län

Örebro (JJ) I dag har ytterligare en varg skjutits i Örebro län och nu återstår bara två vargar på tilldelningen i länet.

Tio av tolv vargar har fällts i Örebro län under den knappt en vecka långa tid licensjakten har pågått. I dag fälldes den tionde vargen, i trakterna kring Nora.

Under licensjakten har tidigare en riktigt stor varghanne fällts i länet. Enligt SVA (Statens Veterinärmedicinska Anstalt) vägde hannen 53 kilo. Det är bara ett kilo mindre än den tyngsta vargen SVA tagit emot.

Enligt Ingvar Hellquist, Ordförande för Svenska Jägareförbundet i Örebro län har jägare och jaktledare redan varit i kontakt med länsstyrelsen och inblandade parter förbereder sig nu på vad som kan ske om tilldelningen fylls i länet och det finns vargar kvar i de två aktuella reviren.

– Det är nog viktigt att spåra av områdena ordentligt när tilldelningen är fylld så vi säkert kan se att det finns fler vargar i områdena. Sedan är det ju inte säkert att det blir jakt ändå. Men jag tror en hemställan om jakt är betydelsefull så att länsstyrelsen får motivera sitt beslut oavsett vilket det blir, säger Ingvar Hellquist.

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser