Två tackor dödade av lodjur

OSKARSHAMN(JJ). Två tackor har blivit dödade av lodjur i en hage på en gård i Kristdalatrakten. Totalt fanns det ett 20-tal får i hagen. – Det är mycket ovanligt att lodjur ger sig på får, det är faktiskt första gången jag hör talas om det här i trakterna, säger Jonas Andersson, en av länsstyrelsens rovdjursspårare, till Oskarshamns-Tidningen.

Angreppet på fåren skedde i midsommarhelgen. Efter att lodjuret bitit ihjäl fåren verkar det ha lämnat platsen, kanske på grund av att det blivit stört. 

Enligt Andersson har han fått in flera rapporter om lodjursobservationern i närheten av den aktuella platsen. Han menar att det står helt klart att det handlar om ett lodjursangrepp och därför har ägaren rätt till ersättning. 

Det aktuella lodjuret är inte sändarförsett. 
Det här rapporterar Oskarshamns-Tidningen.

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser