Två tackor dödade av lodjur

OSKARSHAMN(JJ). Två tackor har blivit dödade av lodjur i en hage på en gård i Kristdalatrakten. Totalt fanns det ett 20-tal får i hagen. – Det är mycket ovanligt att lodjur ger sig på får, det är faktiskt första gången jag hör talas om det här i trakterna, säger Jonas Andersson, en av länsstyrelsens rovdjursspårare, till Oskarshamns-Tidningen.

Angreppet på fåren skedde i midsommarhelgen. Efter att lodjuret bitit ihjäl fåren verkar det ha lämnat platsen, kanske på grund av att det blivit stört. 

Enligt Andersson har han fått in flera rapporter om lodjursobservationern i närheten av den aktuella platsen. Han menar att det står helt klart att det handlar om ett lodjursangrepp och därför har ägaren rätt till ersättning. 

Det aktuella lodjuret är inte sändarförsett. 
Det här rapporterar Oskarshamns-Tidningen.

0 kommentarer

AKTUELLT

Webbradio: Ingen vargjakt i norra Värmland?

Värmland (JJ) Länsstyrelsens ståndpunkt om vargpopulationen i norra Värmland har retat upp jägarnas representant i viltförvaltningsdelegationen, Lennart Johannesson. – Att kalla norra Värmland för spridningszon för varg till Dalarna är bedrövligt, säger Lennart Johannesson i Jaktjournalens webbradio.

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Annonser