Två stora björnhannar skjutna i Orsa

Orsa (JJ) Nu på morgonen sköts två stora björnhannar norr om Orsa. Även den här gången är Niklas Friberg och hans hundar i högsta grad inblandade.
Lyckad björnjakt i Orsa nu på morgonen med två stora hannar. Skyttarna är Jerker Myrén, Niklas Friberg och Jonny Rehn.

Jakten började som så många gånger tidigare i veckan vid en björnskit tidigt på morgonen. Niklas Friberg släppte sin plotthund Trassel som spårade i cirka tre kilometer innan han kom ifatt björnen.

– Det blev gångstånd och ståndskall om vart annat. Och till slut gick den ut på en skogsbilväg där Jerker Myrén, Orsa, skjuter första skottet, sedan följer Jonny Rehn och en kille som heter Benny upp med ett par skott.

– Men björnen blir på plats och det är Jerker som står som skytt. Det var en stor hane på 215 kg, berättar Niklas Friberg för Jaktjournalen.

På väg hemåt åkte sedan en av jägarna en annan väg än de andra och fann en ny morgonfärsk björnskit på en annan väg, bara 5 km bort.

– Vi använde samma strategi, ut med passkyttar och nu tog jag östsibiriska laikan Silver och plotten Trassel. De tog spåret direkt och hittade björnen bara 500 meter bort.

Björnen började gå undan igångstånd och den löpstarke Friberg gensköt björnen och sköt ett skott som inte tog helt perfekt. Björnen vinklade då ut på skogsbilvägen där Jonny och Jerker avslutade jakten.

Även denna björn var fullvuxen, en hane på 190 kg.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser