Två nya vargrevir i Hälsingland

De senaste veckornas snöfall har gjort det möjligtt att inventera rovdjur. Inventeringen visar bland annat två nya vargrevir i Ljusdals kommun.

 Länsstyrelsens fältpersonal har genom  spårningar kunnat dra slutsatsen att två nya vargrevir har etablerats i Hälsingland, båda i Ljusdals kommun.
I det ena reviret som benämns Skrälldalen ( Färila ) har två revirmarkerande vargar spårats. Även i det andra reviret som kallas Tenskog ( Los ) finns det två vargar.

AKTUELLT

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Annonser