Två norrmän häktade för tjuvjakt på varg

Trysil (JJ) Tidigare i veckans greps tolv män för misstänkt olovlig vargjakt. Nu har två av dessa män häktats.

Polisen i Hedmark grep i tisdags tolv män i åldern 18 till 51 år i flera kommuner som ligger intill gränsen till Sverige och Värmland.

Vid gripandet beslagtog polisen bland annat vapen, telefoner och datorer. De två häktade männen kommer att ha besöksförbud fram till den 17 april, medan polisutredningen fortsätter, uppger Radio Värmland.

Polisen misstänker att männen ägnat sig åt olaglig jakt på varg men hur många vargar som dödats eller om vargarna hör till svenska revir är ännu inte klart.

NRK Hedmark rapporterar att gripandet av de tolv männen har rört upp känslor i Hedmark och många tror att motsättningarna mellan vargmotståndare och myndigheter kommer att hårdna ytterligare. En del ser polisens aktion som en ren provokation.

AKTUELLT

Vitlöksspäckad vildsvinsfilé

Ett säkert kort på grillen. Extra gott när man späckar vildsvinsfilén med marinerade vitlöksklyftor och rostar färskpotatis i ugnen. Njut av sommaren. 4 portioner: 700 g vildsvinsfilé 12–15 marinerade vitlöksklyftor Marinad: 3 msk tomatpuré 2 pressade vitlöksklyftor 2 msk vitvinsvinäger 2 msk rapsolja 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja Tillbehör: 1 kg små

Fuchswürger´s Barry af Clinton – En riktig allroundhund

I dag marknadsförs tysk jaktterrier i stor utsträckning som en ren kortdrivare. Men det är bara halva hundens förtjänster. En bra tysk jaktterrier fungerar lika bra över som under jord. Mattias Johnsson från Torsby vet att uppskatta den kombinationen och har en kanonhund i sin Barry.

Om stormar i vattenglas och jakthundar

Ju mer och oftare jag jagar, desto färre bekymmer har jag! Att tillbringa tid i skog och mark med bössan i nävarna och en god jakthund som sällskap skingrar tankarna och sätter saker och ting i perspektiv. Den avskalade närheten till naturen, glädjen över hundens arbete, eller lättnaden och vördnaden som infinner sig efter ett lyckat skott bidrar alltsammans till att få vardagens bekymmer att verka små och fjärran.

Björnjägarna pustar ut

Det blir ingen senareläggning av björnjakten i Västerbotten har Naturvårdsverket beslutat. Under våren och försommaren blev diskussionerna stundtals heta sedan Svenska Jägareförbundet i Västerbotten biföll en motion från en medlem i Skellefteåbygdens jaktvårdskrets om att senarelägga björnjakten i länet till älgjaktpremiären den 3 september.

Omfattande vargjakt i Norge planerad

Norge (JJ) Rovdjursnämndernas sekretariat förordade en tilldelning tolv vargar - ingen inom den så kallade vargzonen. Nu har nämndmedlemmarna beslutat om en avskjutning på ett fyrtiotal vargar, var av majoriteten inom vargzonen.

Annonser