Två norrmän häktade för tjuvjakt på varg

Trysil (JJ) Tidigare i veckans greps tolv män för misstänkt olovlig vargjakt. Nu har två av dessa män häktats.

Polisen i Hedmark grep i tisdags tolv män i åldern 18 till 51 år i flera kommuner som ligger intill gränsen till Sverige och Värmland.

Vid gripandet beslagtog polisen bland annat vapen, telefoner och datorer. De två häktade männen kommer att ha besöksförbud fram till den 17 april, medan polisutredningen fortsätter, uppger Radio Värmland.

Polisen misstänker att männen ägnat sig åt olaglig jakt på varg men hur många vargar som dödats eller om vargarna hör till svenska revir är ännu inte klart.

NRK Hedmark rapporterar att gripandet av de tolv männen har rört upp känslor i Hedmark och många tror att motsättningarna mellan vargmotståndare och myndigheter kommer att hårdna ytterligare. En del ser polisens aktion som en ren provokation.

AKTUELLT

M: Förenkla för laglydiga vapenägare!

Kungsbacka (JJ) Det borde vara möjligt för jägare och sportskyttar att äga fler vapen än i dag. Det skriver moderaternas landsbygdspolitiske talesperson, Sten Bergheden, och moderate riksdagsmannen John Widegren i den här debattartikeln.

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser