Två miljoner katter ska dödas i Australien

Australiska myndigheter har presenterat en ny kontroversiell strategi för att rädda utrotningshotade arter. Under fem år ska man döda två miljoner vildkatter då de påstås hota djurlivet i landet.

– Vildkatten ska listas som skadedjur och jagas med olika metoder, säger Greg Hunt, landets miljöminister. Förslaget att döda två miljoner katter presenterades som en del i ett större program för att försöka rädda hotade arter. Den nya strategin, som ska genomföras under en femårsperiod, offentliggjordes på Melbourne zoo av bland annat landets miljöminister Greg Hunt.

Katterna ska fångas i fällor, skjutas och förgiftas, enligt regeringen. Det rapporterar The Independent. Alla stater och territorium i Australien har enats om att vildkatten ska listas som ett skadedjur.

Över 120 australiska arter riskerar att utrotas på grund av vildkatterna. Totalt satsar regeringen 6,6 miljoner dollar för att genomföra strategin, rapporterar.

 

 

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Nya rekordsiffror för Jaktjournalen

Kungsbacka (JJ) Utvecklingen går framåt för Jaktjournalen som idag kan presentera rekordsiffror både för tidningen och hemsidan. – Jättekul att landets jägare uppskattar det vi gör, säger chefredaktör Holger Nilsson.

Annonser