Två män misstänkta för jaktbrott

Kalix (JJ) Två män, 36 respektive 53 år, är misstänkta för jaktbrott sedan de vilselett en annan man att skjuta björn på mark där de saknade jakträtt.

Händelsen är från hösten år 2013 och en by i östra Norrbotten. Männen misstänks för att tillsammans eller var för sig ha lämnat felaktig information och därigenom vilselett jägaren att jaga och skjuta en björn.

Marken tillhörde dock en annan person och denne yrkar ersättning för den olovligt fällda björnen. Han yrkar på att männen solidariskt ska betala 2 840 kronor till honom, halva beloppet är fällavgift och halva beloppet avser avels och naturvärde.

Bevisningen utgörs bland annat av förhör med de misstänkta och med mannen som fällde björnen. Björnskytten var tidigare delgiven misstanke om brott men den misstanken   är avskriven.

AKTUELLT

Hur stoppas aktivister som saboterar vargjakt?

Västmanland (JJ) Aktivister stör vargjakten i Kölstareviret i Västmanland. – Det är märkligt att polisen inte agerar, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen i Jaktjournalens webbradio. Men polisen meddelar att utredning pågår.

Evalds företag ruinerades av Naturvårdsverket – nu stämmer han staten

Evald Hellgren bedrev en blomstrande näringsverksamhet i Örträsk i Västerbotten när Naturvårdsverket felaktigt drog in tillståndet för hans populära vildsvinsfälla Sinkabirum. Två år senare fick han rätt i kammarrätten, som konstaterade att Naturvårdsverket överhuvudtaget ”inte haft fog för sitt beslut” – men då hade hans firma ruinerats. Evald vände sig till Justitiekanslern för att få ersättning för sina förluster men fick avslag med motiveringen att Naturvårdsverkets fel inte varit tillräckligt ”uppenbart”. Nu stämmer Evald Hellgren staten med hjälp av Centrum för rättvisa.

Annonser