Två män gripna misstänkta för att ha skjutit älg i villaområde

Gällivare (JJ) Två män har gripits av polis misstänkta för grovt jaktbrott i samband med att en älg skjutits i ett villaområde i Malmberget, Gällivare.

Polisen bekräftar på sin hemsida att ärendet initierades av blodspår som gick till en fastighet i Malmberget. En husrannsakan har utförts av polis och vissa fynd har gjorts. Uppger vakthavande befäl vid polisen i Norrbotten.

Jouråklagare har beslutat att männen, som nu förhörts, ska friges. Brottet rubriceras som jaktbrott alternativt jakthäleri.

Enligt uppgift från en granne ska älgen ha skjutits mitt i ett villaområde.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser