Två män dömda för jaktbrott

Kalix (JJ) Två män, 46 och 49 år, har dömts till dagsböter för jaktbrott efter att ha jagat på annans jaktmark utan jakträtt hösten 2015.

46-åringen ordnade det praktiska, 49-åringen kom från Småland och betalade 1 500 kronor  för att jaga älg.

I tingsrätten sa 46-åringen att han inte behövde tillstånd för jakten, eftersom han är same och uppvuxen i renskötarfamilj.

Tingsrätten säger att det inte gäller, då han inte är medlem i en sameby och då han inte kunnat visa att han har jakträtt grundad i urminnes hävd.

49-åringen anses ha varit grovt oaktsam då han jagade utan att försäkra sig om jakträtt.

46-åringen döms till 70 dagsböter på 100 kronor, totalt 7 000 kronor och 49-åringen till 30 dagsböter på 130 kronor, totalt 3 900 kronor, rapporterar Norrländska Socialdemokraten.

0 kommentarer

AKTUELLT

Vinn älgjakt i Ströms Vattudal

Drömmer du om att få uppleva älgjakt när den är som bäst. Tveka då inte att anmäla dig till Jaktjournalens Vinnarjakt i Ströms Vattudal i slutet av september. Vi lottar ut fem platser till våra prenumeranter.

Dom om nougatåtel står fast

Ljusdal (JJ) Björnjägaren som dömdes i tingsrätten för att lockat björn från grannmarken och dessutom använt åtelkameror överklagade men hovrätten fastslår tingsrättens dom

Klagomål mot säljakt

Skurup (JJ) Föreningen Jaktkritikerna har skriftligen hört av sig till Skurups ledande politiker och tjänstemän för att vädja om ett förbud mot säljakt i kommunen.

GPS-märkt ren bar på CWD-smitta

Norge (JJ) Norska myndigheter avlivade förra veckan ytterligare en ren som bar på CWD-smitta. Renen försågs tidigare i år med GPS-sändare och då togs också prover på den som nu analyserats.

1 550 kaniner skjutna i Kalmar tätort

Kalmar (JJ) Kalmar kommun har gjort en stor satsning på att få ner antalet kaniner. I fjol sköts 1 550 kaniner ihjäl inom tätbebyggt område. Avskjutningen har gett resultat, men kaninjakten är långt ifrån över. Även under år 2015 jagade man och lyckades skjuta 1 324 kaniner.

Annonser