Två män dömda för jaktbrott

Kalix (JJ) Två män, 46 och 49 år, har dömts till dagsböter för jaktbrott efter att ha jagat på annans jaktmark utan jakträtt hösten 2015.

46-åringen ordnade det praktiska, 49-åringen kom från Småland och betalade 1 500 kronor  för att jaga älg.

I tingsrätten sa 46-åringen att han inte behövde tillstånd för jakten, eftersom han är same och uppvuxen i renskötarfamilj.

Tingsrätten säger att det inte gäller, då han inte är medlem i en sameby och då han inte kunnat visa att han har jakträtt grundad i urminnes hävd.

49-åringen anses ha varit grovt oaktsam då han jagade utan att försäkra sig om jakträtt.

46-åringen döms till 70 dagsböter på 100 kronor, totalt 7 000 kronor och 49-åringen till 30 dagsböter på 130 kronor, totalt 3 900 kronor, rapporterar Norrländska Socialdemokraten.

AKTUELLT

Webbradio: Så resonerar rätten om Benelli MR1

Kungsbacka (JJ) Kammarrättens dom om halvautomaten Benelli MR1 tas emot med bestörtning bland svenska jägare och skyttar. I Jaktjournalens webbradio förklarar ordföranden i målet, kammarrättsråd Marie-Louise Kraft, hur domstolen resonerat.

Jägare i stor insats mot barnsexhandel

Stockholm (JJ) Jägarkåren är stor och när den går samman händer det grejer. I just nu pågående kampanj Musikhjälpen har jägarnas insamlingsbössa redan dragit in mer än 100 000 kronor.

Annonser