Två lodjursföryngringar i Ljusdals kommun

LJUSDAL(JJ). Det har skett två lodjursföryngringar i Ljusdals kommun. – Vi har kunnat konstatera två föryngringar, en i Järvsö och en i Ljusdal. Det är också troligt att det skett en föryngring i Los, säger Johnny Sjöblom, viltvårdskretsarnas samordnare för inventeringen, till Ljusdals-Posten.

Det här visar den inventering som gjorts i kommunen och Sjöblom berömmer jägarnas insatser under inventeringen. 
Denna inventering visar också på att kommunen verkar ha en ganska stabil lodjursstam. 
Det här rapporterar Ljusdals-Posten

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser