Två lodjur i Västerbotten

Umeå (JJ) Under vinterns lodjursjakt har ett lodjur fällts under jakt och ett fångats i fälla.

Det första lodjuret sköts i Lycksele och det andra fångades i fälla i Hörnsjö. Lodjuret vägde 19 kilo. Västerbotten är uppdelat i två områden i det första området som omfattar Dorotea, Vilhelmina och Storuman får fem djur fällas. Inget av dessa djur har ännu rapporterats in som fällda. I det andra området som omfattar Sorsele, Malå, Lycksele, Åsele, Bjurhol och Nordmaling har två av tre tillåtna djur fällts.

AKTUELLT

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Vargen i Arvidsjaur stött ett par mil söderut

Norrbotten (JJ) Länsstyrelsens personal har lyckats stöta vargen ett par mil från Arvidsjaur och renarna i Västra Kikkejaure sameby. – Men här har den varit förut, så den har nog bara gått sin vanliga runda, säger en renskötare i Mausjaur sameby.

Film: Leif sågade loss älgen

Stockholm (JJ) Leif Gisslén räddade sannolikt livet på en älg i Stockholms skärgård i onsdags morse. Älgen hade fastnat i en gunga och Leif hjälpte den loss.

Annonser