Två lodjur återstår i Värmland

Länsstyrelsen i Värmland rapporterar att det nu åerstår två lodjur på tilldelningen i Värmland.

Det är i Torsby och Hagfors kommuner som två lodjur återstår. Tidigare idag sköt de tredje och sista djuret på tilldelningen i övriga Värmland.

Det tredje lodjuret avlivades under eftersök av David Sundqvist, Rottneros, som blev inringd till Dölme, cirka 7 km väster om Deje.

– Jag släppte mina båda plotthundar King och Texas och efter ca 10-15 minuter blev det upptag. Ungefär 350 meter från skottplatsen gick de i kapp det skadade lodjuret, berättar David.

– Det var första viltet för Texas, snart två år. Synd att lojakten är över här, men går allt som planerat åker jag till Uppland där det finns lo kvar, berättar David.

David Sundqvists hundar fann under ett eftersök det tredje lodjuret tidigare idag utanför Deje. Plotthundarna heter King och Texas.
AKTUELLT

Nu drar Stövar-SM för rävhundar igång

Skövde (JJ) Hela helgen vankas stövarfest utanför Skövde. Det är nämligen dags för Stövar-SM för rävhundar 2018. Har du inte chans att bevittna mästerskapet på plats gör vi allt för att du ska få med dig tävlingen ändå.

Debatt: Vi behöver skjuta fler vargar i Sverige

Svenska Rovdjursföreningens styrelseledamot Björn Ljunggren har i en debattartikel i en lång rad svenska dagstidningar efterlyst fler vargar i Sverige. Här svarar jägaren Anders Lindell på Ljunggrens artikel och föreslår istället utökad vargjakt.

Annonser