Två jakthundar vargdödade i Värmland

I går morse dödades en hamiltonstövare i Forshyttan av varg, och i dag revs i finnstövare i Gräsmark till döds av minst två vargar.

Lars Storm och en jaktkamrat befann sig i Ängen, Gräsmark, för att jaga hare vid åttatiden i morse. Plötsligt hördes skrik sedan blev hunden Vihlda blev tyst.

– Jag förstod direkt att något var fel och sprang mot henne, berättar han för Värmlands Folkblad. Han fick då syn på två vargar. Det måste ha varit fler eftersom han på pejlen kunde följa hur hunden förflyttades sig ryckigt cirka 80 meter in i skogen där han senare fanns sin tik död. 
Även den andra hunden dödades under jakt. Jonas Granfeldt jagade i Forshyttan och var precis intill drevet när han hörde hur vargarna började slåss med hans hund.
– Jag misstänkte vad som hände och sprang mot platsen. Efter en halvtimmes sökande hittade jag min hund död.
– Det är hemskt, säger Jonas Granfeldt, till Värmlands Folkblad. Båda hundarna är besiktigade av länsstyrelsen i Värmland.

AKTUELLT

Film: Här behöver viltet inte svälta ihjäl

Fagersta (JJ) Det kommer larmrapporter att vilt är på väg att svälta ihjäl runt om i Sverige. Ännu är det inte för sent att hjälpa djuren som Uwe och Kjell gör i Fagersta. Jaktjournalen hälsade på med filmkamera.

Webbradio: Så ska vargarna i Rackstadreviret tas bort

Värmland (JJ) Vargdödade jämthundshanen Emil kommer att betyda slutet för Rackstadreviret. Alfavargarna ska skjutas och länsstyrelsens förhoppning är att reviret upplöses, berättar länsstyrelsens rovdjurshandläggare, David Höök, i Jaktjournalens webbradio.

Annonser