Två jakthundar vargattackerade på nyårsafton

Kungsbacka (JJ) På nyårsafton attackerades två jakthundar av varg i Värmland. En finsk stövartik dog i ett angrepp i Östmark och en beagle skadades svårt i Östra Ämtervik.

Båda attackerna skedde i revir där det planeras licensjakt nu i början av januari. Stövaren dödades i Kläggenreviret i nordvästra Värmland och beaglen skadades i Gårdsjöreviret i västra Värmland.

– Det här visar ännu en gång att det behövs vargjakt – och att vi hade behövt komma igång med jakten för länge sedan. Licensjakten är synnerligen befogad, vi kan inte ha det på det här sättet i våra bygder. Våra intressen ska inte behöva lida på grund av en överstor vargstam. Föreningarna som ständigt överklagar vargjakt visar att de är verklighetsfrämmande och saknar empati för oss som lever med varg, säger Lennart Johannesson, ordförande i Jägareförbundet Värmland till Svensk Jakt.  

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Annonser