Två jakthundar vargattackerade på nyårsafton

Kungsbacka (JJ) På nyårsafton attackerades två jakthundar av varg i Värmland. En finsk stövartik dog i ett angrepp i Östmark och en beagle skadades svårt i Östra Ämtervik.

Båda attackerna skedde i revir där det planeras licensjakt nu i början av januari. Stövaren dödades i Kläggenreviret i nordvästra Värmland och beaglen skadades i Gårdsjöreviret i västra Värmland.

– Det här visar ännu en gång att det behövs vargjakt – och att vi hade behövt komma igång med jakten för länge sedan. Licensjakten är synnerligen befogad, vi kan inte ha det på det här sättet i våra bygder. Våra intressen ska inte behöva lida på grund av en överstor vargstam. Föreningarna som ständigt överklagar vargjakt visar att de är verklighetsfrämmande och saknar empati för oss som lever med varg, säger Lennart Johannesson, ordförande i Jägareförbundet Värmland till Svensk Jakt.  

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser