Två jägare gripna

Gällivare (JJ) Två jägare i 45-årsåldern har gripits misstänkta för jaktbrott utanför Gällivare.

Enligt uppgift till SVT Norrbotten har de två männen gripits när det med vapen och lösspringande jakthundar upptäcktes på en mark de inte har jakträtt på.

Jaktjournalen har varit i kontakt med Polismyndigheten i området.

– Det enda jag kan säga i nuläget är att vi har gripit två personer, säger Per Wahlström, förundersökningsledare på Polismyndigheten.

Männen har ännu inte kommit in till Polis och förhör har inte hållits.

Jaktjournalen uppdaterar när mer information finns tillgänglig.

AKTUELLT

Tracker har fått svenska ägare

Åmotsfors (JJ) Finska hundpejlföretaget Tracker har fått svenska ägare och satsar nu hårt på att utveckla produkter och kundservice. Investmentbolaget Nalka har bildat koncernen Open Air Group som satsar på företag inom jaktsegmentet.

Björn skjuten i Los

Hälsingland (JJ) En av de närgångna björnarna sköts på måndagskvällen inne i byn Los i Ljusdals kommun.

Björnjaktsbeslutet möts av besvikelse och glädje

Västerbotten (JJ) Björnjägaren Jonas Nordström skrek ut sin glädje när han fick beskedet att björnjakten startar som vanligt 21 augusti. – Jag vrålade så att jobbarkompisarna säkert ramlade ut sina stolar, säger Jonas Nordström.

Film: Så lär du din hund att apportera villkorslöst

Kungsbacka (JJ) På fågeljakten är en bra apportör ovärderlig. Att lära sin fågelhund apportera ordentligt är därför viktigt. JJ:s medarbetare Jonas Seger har 30 års erfarenhet av fågelhundar och vet vad som krävs för att få hunden att apportera även när det är svåra förhållanden.

Annonser