Två inför rätten för jaktbrott

Västervik (JJ) Den ena mannen sköt dovhjorten när det inte var jaktsäsong, den andra slaktade djuret. Nu ställs de inför rätta misstänkta för jaktbrott. ”Det finns ett vittne till händelsen vilket är extremt ovanligt”, säger åklagaren.

Dovhjorten sköts under förbudstid och skytten är misstänkt för jaktbrott, Den andra mannen styckade köttet och är nu misstänkt för jakthäleri.

De båda männen är i 60-årsåldern och hemmahörande i Västerviks kommun. Dovhjorten sköts i mitten på november förra året av den ena mannen trots att det var utanför jaktsäsong eftersom handjur är fredade under brunsten 21 oktober till 15 november.

Viltet styckades sedan av den andra mannen och han tog själv hand om köttet. Den sistnämnda mannen äger markerna som viltet sköts på. De båda männen förnekar brott.

Mannen som sköt djuret ska ställas inför rätta misstänkt för jaktbrott, den andra ställs inför rätta misstänkt för jakthäleri.

– Det är första gången någonsin som jag har ett vittne till själva skottögonblicket. I vanliga fall är den här typen av brott väldigt svåra att komma till rätta med, säger åklagare Martin Hansson som är specialiserad på att utreda just jaktbrott. Männen riskerar dryga böter som straff, skriver Västerviks Tidning.

AKTUELLT

Benelli MR1 i Kammarrätten

Göteborg (JJ) I går genomfördes muntliga förhandlingar i Kammarrättens prövning av Toni Celans överklagan om avslaget på licensansökan för en Benelli MR1. Under förhandlingarna drog Polisen tillbaka flera av sina skäl för avslaget.

Befarade vargskador var bett efter björn

Hälsingland (JJ) Den stövare som blev svårt biten av rovdjur på tisdagsförmiddagen, söder om Alfta och Bollnäs, attackerades av björn, inte varg. – Det var svårt att bedöma, säger besiktningsman Bert Eriksson.

Alla hundar uttagna inför Småhunds-SM

Ydre (JJ) På måndag släpps Sveriges tolv bästa drivande hundar i skogarna utanför Ydre. Då avgörs nämligen 2017 års upplaga av Småhunds-SM. Jaktjournalen liverapporterar såklart.

Fällde guldbock på första jakten

Falköping (JJ) Det blev max utdelning för 15-årige Emil Nilsson när han gick ut på sin första uppsiktsjakt: Han fällde en guldbock. – Vi hade sett den under sommaren men trodde inte att den var så stor, säger pappa Peter som satt bredvid och filmade dramatiken.

Känner sig lurade på godsjakt

Skåne (JJ) Tio jägare köpte jakt på ett gods och betalade tillsammans 130 000 kronor. Det visade sig dock att den som sålde jakten inte ägde marken i området.

Annonser