Två hundar dog troligen av förgiftning!

VIDSEL(JJ). Hundägaren Bertil Sundkvist är övertygad om att hans två gråhundar dog på grund av förgiftning. Han tror att någon medvetet gett hundarna nervgift och han har polisanmält det inträffade.

Han fick uppleva en hemsk  syn på gården i Vidsel i fredags när hundarna insjuknade. Båda hundarna fick svåra kramper och de fick mycket svårt att andas.
– Hundarna föll ihop i svåra kramper. Ögonen var blodröda och det såg ut som om ögongloberna skulle sprängas, berättar Bertil Sundkvist för Piteå-Tidningen.

Trots att han direkt körde med hundarna till ett djursjukhus så kunde de inte räddas.
På Statens veterinärmedicnska anstalt, SVA, kommer en av hundarna att obduceras.
Och det ska göras en analys av urin och maginnehåll.
Piteå-Tidningen uppger också att ytterligare ett liknande fall, med en misstänkt förgiftad hund, ska ha inträffat bara någon mil från den nu drabbade gården.

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser