Två ettor första SM-dagen

Luleå (JJ) Första provdagen i Har-SM:s elitklassprov är över. Endast två förstapris kunde delas ut.

Det har varit tuffa förhållanden för de tio deltagande stövarna i årets debutupplaga av Har-SM utanför Luleå.

Efter avslutad provdag nådde endast två hundar ett förstapris med full drevtid på hare.De bäst presterande stövarna i dag var Finskstövaren Bossmålas Frisko som fick 63 egenskapspoäng. På andra plats ligger Finskstövaren Norrgårdsbackens Pelle med 55 egenskapspoäng

Ytterligare två hundar klarade av att driva hem ett tredjepris. Resterande startande hundar nollade första provdagen.

Mycket tyder på att vittringen varit dålig med relativt torrt före på barmark med minusgrader hela dagen.

Imorgon klockan 08.00 startar andra och avgörande provdagen. Jaktjournalen fortsätter liverapporteringen och presenterar SM-vinnaren i samband med prisutdelningen i morgon kväll.

 

AKTUELLT

Olycka på Tullgarn

Tullgarn (JJ) En olycka inträffade i eftermiddag i samband med provkörning av en båt vid Swedish Game Fair, på Tullgarn, söder om Stockholm.

Ändrade magasinsregler för björnjägare

Tullgarn (JJ) Det ska bli tillåtet med femskottsmagasin i halvautomater vid björnjakt. Det meddelade landsbygdsminister Sven-Erik Bucht när han invigningstalade på Swedish Game Fair på fredagen.

Whiskymarinerad rådjurssadel

På frågan om vad som är det godaste viltköttet svarar de flesta rådjur. Jag håller med och min personliga favorit är en grillad rådjurssadel. 6 personer: 1 kg utskuren rådjurssadel Marinad: 1 dl fin rapsolja 2 skivade vitlöksklyftor ½ dl chilisås 2 msk mörk balsamvinäger 3 msk flytande honung ½ dl whisky Tillbehör: ½–1 kg

Björnjägarens Arci Odin – Inkallningsbar jaktmaskin

David Nilsson drog verkligen vinstlotten när han 2013 köpte sin första spets. Att det blev en gråhund var mest en slump. Nu fem år senare ångrar han inte sitt val. Svenska och finska jaktchampionen Björnjägarens Arci Odin har verkligen levererat.

Kan ett jakttillbehör ha med jaktetik att göra?

Det har länge förbryllat mig lite varför man så sällan ser en handkikare runt halsen på jägare i Sverige. Just handkikaren är ett sådant där tillbehör som faktiskt kan ha en jaktetisk funktion. Det finns siffror som pekar på att jägare i norden köper färre kikare än i Europa och övriga världen. I Norge har en del jägare kikare medan det verkar vara mycket ovanligt i Sverige och Finland.

Annonser