Två dömda för stöld av vapenskåp

Hudiksvall (JJ) Två män som gjorde inbrott och stal ett vapenskåp ur ett ödehus i Hudiksvalls kommun Den ene dömdes för stöld och vapenbrott, och den andre för stöld.

En av männen kände sedan tidigare till ett hus som stod tomt, och tog med sig en kamrat dit för att se om det fanns något av värde att stjäla. De tog bland annat med sig ett vapenskåp. En av männen lyckades senare öppna skåpet som visade sig innehålla ett gevär och ammunition.

Båda männen blev så småningom åtalade för stöld och vapenbrott, men kamraten som följde med har sagt att han inte visste att det fanns ett gevär i skåpet, och tingsrätten har godtagit förklaringen.

Påföljden blev villkorlig dom och dagsböter, och för hans kamrat villkorlig dom med samhällstjänst 50 timmar, skriver Hudiksvalls Tidning.

AKTUELLT

Stängda viltövergångar stoppar älgar i Långed

Nordmaling (JJ) Älgarna som kommer vandrande till Långed kan inte fortsätta över E4:an och ned till kusten. Trafikverket har stängt tre viltövergångar för att hindra renar att komma ut på vägen. – Älgarna blir fångade och jagade, säger jägaren Henning Hallström.

Prisvärda nykomlingar från F.A.I.R.

Italienska F.A.I.R. fortsätter att erbjuda nyheter på hagelmarknaden. F.A.I.R. Game och F.A.I.R. Light. Light kan ses som en mindre kopia av Game. Både kolv och pipset har kortats. Viktskillnaden är två hekto. Inte mycket kan tyckas men efter en dag i skogen eller på fjället blir det skillnad. Båda bössorna är gedigna och välarbetade. Dessutom prisvärda.

Malmbäckaren Foxii – En av hamiltonrasens främsta rävhundar!

Att vara 20 år och ha en egen stövare tillhör ovanligheterna. Att hunden också är champion är ändå mer sällsynt. För Jesper Karlsson, Kville och hans hamiltontik SE J (RÄV)CH Malmbäckaren Foxii är det inga konstigheter. Stövarjakten har legat varmt om hjärtat sedan barnsben och sedan han köpte Foxii har jakten gått som på räls.

Utredning hotar jakthundsträning

Nyligen presenterade regeringen ett förslag till ny djurskyddslag, ett förslag som berör jakthundsträning och jakt på flera punkter. Men i dagsläget är det oklart hur djurskyddslagen ändras, först ska en remiss behandlas av lagrådet.

Lider svenska jägaren av restviktsneuros eller…?

Vi har nog alla suttit i den där jaktstugan eller vad det nu är, när kalibrar och kulor kommit på tal. Ni vet, helt plötsligt är alla experter och vet exakt vad som biter bäst på älgar, vildsvin och björnar. I bland kanske med en rätt ringa erfarenhet?

Annonser