Två björnar skjutna i Dalarnas län i går

DALARNA(JJ). Två björnar sköts i går i Dalarnas län. En björn sköts i Orsa kommun och det andra djuret i Mora kommun. Totalt var det därmed 23 björnar som fällts i länet under licensjakten.

Den totala tilldelningen är 38 björnar. I går hade två björnar hittills fällts inom renskötselområdet. Totalt får fem björnar fällas i renskötselområdet.
Det här meddelar länsstyrelsen i Dalarna på sin hemsida.

Fotnot: Observera att dessa uppgifter redan kan vara inaktuella. Information om antalet fällda björnar meddelas på länsstyrelsens telefonsvarare, på telefonnummer 023-226 94.

0 kommentarer

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser