Två björnar dödade djurskötaren i Orsa

Orsa (JJ) Det var två björnar som dödade en ung djurskötare i Orsa Rovdjurspark.

Åklagare Gunnar Johansson bekräftar för Radio Dalarna att det var två björnar inblandade i dödsattacken för två veckor sedan.

Radions reporter frågar varför bara en björn sköts.

– Det kan jag för närvarande inte kommentera. Det är bedömningar som djurparkspersonalen har gjort i samråd med räddningstjänsten. Jag kan inte kommentera det ytterligare. En björn sköts, svarar kammaråklagaren Gunnar Jonasson.

Den unge djurskötaren hade en besökande familj med sig och skulle utföra arbeten inne i björnhägnet. Björnarna grävde sig in och gick till attack. Familjen klarade sig oskadd men djurskötaren dog på platsen.

AKTUELLT

Stövarjägare samlar in pengar mot barncancer

Växjö (JJ) Stövarjägare samlar in pengar för kampen mot barncancer. – Det har blivit en stor succé och vi kör den 3 februari i år. Vi siktar på att samla in kanske 100 000 kronor, säger en av initiativtagarna, Bengt Lindell i Jaktjournalens webbradio.

Uppdaterad: Jakt på en varg till i Dalarna

Dalarna (JJ) Skabbvargen som fälldes i Flatenreviret räknas inte in i licensen. Därför blir det jakt på en varg till. Men ambitionen har inte varit att tömma reviret, säger Jonas Bergman på länsstyrelsen i Jaktjournalens webbradio.

Annonser