Två åtalade för olovlig jakt

Stockholm (JJ) Två män i tjugoårsåldern från Stockholm, som i maj förra året sköt en kronhjort från en bil vid länsväg 219 vid Tystberga åtalas vid Nyköpings tingsrätt.

Enligt åtalet var inte jakt tillåten vid den tidpunkt när de sköt den vuxna hjorten. De har även använt ett otillåtet motordrivet fortskaffningsmedel och använt ett icke föreskrivet jaktvapen, det skriver sörmlands nyheter.

Brottet anses av åklagaren vara grovt och om de döms kan de få fängelse på lägst 6 månader och högst 4 år.

Männen som både är i tjugoårsåldern är hemmahörande i Stockholms län. Den ena har i förhör enligt stämningsansökan erkänt brott.

AKTUELLT

Ser en ljusnande framtid för jaktfrågor i EU

Kungsbacka (JJ) Jägareförbundets riksjaktvårdskonsulent, Daniel Ligné, ser en ljusnande framtid för jaktfrågorna inom EU. Han tror att EU-politiker tagit lärdom av Storbritanniens utträde ur unionen. – Man inser nog att det inte går att plåga folk hur mycket som helst, säger Daniel Ligné i Jaktjournalens webbradio.

Unga jägare får testa ny jakt

Örebro/Storuman (JJ) Unga jägare i Storuman och Örebro ges möjlighet att testa olika sorters jakt. Det är Jägareförbundet som ordnar så att de får jaga på nya marker.

Bjud på Mannerströms kryddiga vildsvinsskinka

Kungsbacka (JJ) Mästerkocken Leif Mannerström bjuder nu i juletider Jaktjournalens läsare på ett härligt vildsvinsskinkerecept. Det är vilt, kryddigt och doftar jul. Överraska släkten och sätt lite guldkant på årets julbord.

Delade meningar om antal lodjur i Blekinge

Blekinge (JJ) Länsstyrelsen uppskattar att det finns mellan 15 och 20 lodjur i Blekinge län. Jägarnas Riksförbund tror att det är en kraftig underskattning och vill ha jakt på 30 lodjur i vinter.

Annonser