Tuva bästa beagle

Älvkarleby (JJ) Beagletiken Yxnavikens Tuva, ägare Lotta Magnusson, Matfors, segrade när Har-SM för beagle avgjordes i skogarna kring Älvkarleby.

  – Hon meriterade sig tidigt och blev jaktchampion när hon var fyra år. Jag har redan tagit tre valpkullar på henne, berättar Lotta för Dagbladet. I  SM möttes tio av landets bästa beaglar för att göra upp om titeln under två dagar. Där visade Tuva klassen och vann över de andra.

2 kommentarer

  • Tuva bästa beagel
    Grattis Lotta och Tuva!
    Carina och Tomas Åslund

  • Å grattis Utvängs Rex Zeke…
    … som kom på en hedrande 3e plats.

AKTUELLT

Uppdaterad: Rialavarg påskjuten

Riala (JJ) Vid lunchtid idag avlossades skott mot den varg som det bedrivs skyddsjakt på i Rialaområdet norr om Stockholm. Eftersök har genomförts och vargen träffades inte.

Vill ha fler älgar

Betesskadorna minskar samtidigt som älgstammen ökar något i Värmland. För att få tillbaka en meningsfull jakt krävs ett bättre anpassat skogsbruk, en adaptiv vargförvaltning och mera älg i de värmländska skogarna, skriver Svenska Jägareförbundet Värmland i ett pressmeddelande.

Webbradio: Hövdingen om vargbråket i Värmland

Värmland (JJ) Nu svarar landshövding Kenneth Johansson på kritiken mot vargförvaltningen i Värmland. Han är inte nöjd med vargsituationen i länet. – Nej, nöjd är jag inte, men vi gör det bästa utifrån de centrala beslut vi har, säger Kenneth Johansson i Jaktjournalens Webbradio.

Ny matematik kan ändra vargstammens storlek

Kungsbacka (JJ) Ett nytt beräkningssätt av vargstammens storlek planerar att införas 2019. Det förslag som ligger på bordet idag skulle i ett slag kunna minska vargstammen radikalt. – Därför är det väldigt viktigt att jägarna deltar i den spillningsinventering som inleds den första oktober, säger Jägareförbundets Gunnar Glöersen.

Annonser