Tusentals olagliga åtelkameror!

Svenska Jägareförbundet kräver nu en lagändring för de så kallade åtelkamerorna. Tusentals kameror används idag olagligt.

– Vi vill ha ett undantag från den här lagstiftningen, säger Hans von Essen, riksjaktvårdskonsulent.

– Kamerorna ger effekt bland annat vid vildsvinsjakten. Vi kan se vilka tider de är på de platser där vi satt upp kamerorna.

I dag är kamerorna olagliga eftersom skogen är allmän plats och då måste man söka tillstånd hos länsstyrelsen. Det kostar drygt 3 000 kronor per kamera.

Det har sålts tusentals så kallade åtelkameror, som nu finns vid utfordringsplatser. Men länsstyrelsen har enligt Helsingborgs Dagblad inte fått in en enda ansökan.

Däremot utreder åklagaren i Kristianstad en anmälan mot en jägare i Göingetrakten som riskerar böter och upp till ett års fängelse.Svenska jägareförbundet tycker inte att allmänheten borde bli störda av kamerorna i skogen.

– Vi bedömer att detta inte är något problem. Men det är ju förbjudet, så en lagändring måste till, säger Hans von Essen.

3 kommentarer

  • Tusentals kriminella jägare
    Det finns alltså tusentals kriminella jägare. Nåja, det var ju inget nytt.

  • Herregud!!!!
    Nu får de väl för fan vara nog, vi jägare får snart inte ha bössan med oss ut,,,vad gör en liten kamera för skada på en åtel???? de är ju knappast så att Pamela Andersson kommer ut på en åtel och råkar bli med på bild,,,, och folk som är så rädda för att råka komma med på bild kan ju inte gå på ICA och handla heller,, får dom maten hemkörd?? jävla torrbollar stanna inne!!

  • så klart
    tänk själva om du har det så dåligt att du måste äta på en åtel inte skulle det vara så himla kul att fastna på bild då va. tänk på det när ni sätter upp era åtel kameror.

AKTUELLT

Webbradio: Älg fälld i Jaktjournalens Vinnarjakt

Jämtland (JJ) Det går bra för jägarna i Jaktjournalens Vinnarjakt i Lidsjöberg i nordvästra Jämtland. På onsdagsförmiddagen fälldes en älg och Tomas Jonsson från Delsbo hade björn på sitt pass. Hör rapporten från jakten i Jaktjournalens webbradio.

Ännu en hund tagen av varg i gamla Rialareviret

Stockholm (JJ) På onsdagsmorgonen kom ytterligare en anmälan om en sällskapshund som blivit tagen av varg i det gamla Rialareviet. – Hundägaren säger att hon var bara någon meter från sin hund när vargen hoppade upp på stigen och tog den, berättar Mikael Pettersson vid polisen.

Varför väcker ni björnar, Brunberg?

Kungsbacka (JJ) En film på Youtube visar hur svenska forskare gräver ut och väcker en björn i vinteridet. Vi frågar Sven Brunberg på Skandinaviska björnforskningsprojektet varför de väcker björnar.

Vinnarjakt på gång

Lidsjöberg (JJ) I dag reser vi på Jaktjournalen till Ströms Vattudal för att spendera ett par jaktdagar tillsammans med fem taggade prenumeranter.

Älgdrev rakt genom centrala Råneå

Norrbotten (JJ) Älgjägaren Anders Nordström har aldrig varit med om något liknande. Den stora älgtjuren valde att springa rakt genom centrala Råneå när den fick jämthunden Bullen efter sig.

Skogsägare vill minska rådjursstammen

Gotland (JJ) Egentligen skulle vi behöva skjuta av 5 000 rådjur i en smäll, säger Jan-Erik Dahlbom, skogsinspektör i ett uttalande till tidningen Helagotland.se. Rådjuren på ön äter upp skogsplantorna för skogsbrukarna där.

Annonser